Momentul în care angajaţii unei case funerare chemaţi să preia trupul unui bărbat pus într-un sac de cadavre constată că este viu. Anchetă la Shanghai

Șase persoane sunt investigate în Shanghai, după ce un bărbat internat într-un azil de bătrâni a fost declarat din greșeală decedat. Bărbatul a fost pus într-un sac de cadavre și preluat de angajaţii unei case funerare pentru a fi înmormântat. Doar că în momentul în care îl băgau în maşină, aceştia au constatat că mortul este viu.

03 mai 2022, 13:56
Momentul în care angajaţii unei case funerare chemaţi să preia trupul unui bărbat pus într-un sac de cadavre constată că este viu. Anchetă la Shanghai

Un bărbat dintr-un centru de bătrâni din Shanghai a fost declarat mort și pus într-un sac pentru cadavre, doar că el era viu, scrie The Guardian. Incidentul a avut loc duminică după-amiază şi a fost filmat de martori. Filmările s-au răspândit rapid online, declanșând o reacție furioasă în orașul care este închis de mai bine de o lună. De asemenea, a stârnit îngrijorări cu privire la sistemul medical copleșit al orașului.

În filmare se văd mai mulţi angajaţi de la o casă funerară care poartă îmbrăcăminte de protecție împotriva COVID-19 şi care scot un sac de cadavre din duba mortuară pe un cărucior. Unul dintre angajaţi deschide sacul şi se uită în interior şi realizează că persoana dinăuntru este în viață.

„E viu! Ai văzut asta? E în viaţă!” spune unul. „Nu-l acoperi din nou!” spune altul.

Citeşte şi: Situaţie revoltătoare în Shanghai: persoanele testate negativ, carantinate forţat. Haosul domneşte în centrul financiar al Chinei: pacienţi duşi la morgă, deşi erau vii

Apoi, unul dintre lucrătorii de casa funerară merge să vorbească cu oameni care poartă costume de protecție în afara clădirii în care funcţionează azilul de bătrâni, iar pacientul în vârstă este transportat înapoi înăuntru.

Citeste si Imagini terifiante din Shanghai! Oameni fugăriţi pe stradă şi prinşi pentru a fi testaţi cu forţa anti-COVID

Incidentul a fost confirmat de guvernul raionului Putuo, care a declarat că investigațiile au început. Comisia de Supraveghere din Shanghai și Comisia Centrală pentru Inspecția Disciplinei au declarat că cinci oficiali, inclusiv directorul căminului de îngrijire și un medic, au fost revocați și sunt investigați. Un alt oficial local al Partidului a primit mustrare.

Casa de bătrâni din Shanghai Xinchangzheng și-a cerut scuze, în timp ce casa funerară și-a lăudat angajații pentru că au observat că persoana era încă în viață și i-a răsplătit cu 5.000 de yuani, adică aproximativ 720 euro, fiecare.