Momentul în care mai mulţi trecători intervin să-l oprească pe atacatorul din Londra. L-au fugărit cu un extinctor – VIDEO

După atacul pe de Podul Londrei, în urma căruia şi-au pierdut viaţa două persoane, mai mulţi trecători şi-au întrecut frica şi au reuşit să-l reţină pe atacator până la sosirea echipajelor de poliţie. Unul dintre trecători a folosit un extinctor pentru a-l imobiliza pe terorist.

RomaniaTV.net
30 nov. 2019, 07:25
Momentul în care mai mulţi trecători intervin să-l oprească pe atacatorul din Londra. L-au fugărit cu un extinctor – VIDEO

Prim-ministrul britanic Boris Johnson i-a omagiat pe trecătorii care au intervenit pentru a-l reţine pe atacatorul de pe Podul Londrei. 

„Vreau să aduc un omagiu curajului extraordinar al acelor membri din public care au intervenit fizic pentru a proteja vieţile celorlalţi. Pentru mine, ei reprezintă ceea ce are ţara noastră mai bun şi le aduc mulţumiri în numele întregii noastre ţări’, a declarat premierul Marii Britanii. 

Atacatorul din Londra a fost identificat. Poliţia a anunţat că este un fost deţinut condamnat pentru terosim

Şi primarul Londrei, Sadiq Khan, a salutat ‘eroismul uluitor’ al londonezilor obişnuiţi care l-au dezarmat pe atacator. Imagini postate pe reţele sociale arată mai mulţi oameni care îl doborâseră pe bărbat la pământ, fiind ulterior îndepărtaţi de poliţişti, care l-au împuşcat pe agresor.

‘Ceea ce este remarcabil la imaginile pe care le-am văzut este eroismul uluitor al membrilor publicului care au alergat literalmente spre pericol fără a şti cu ce confruntă’, neavând de unde să ştie că dispozitivul exploziv era fals, a subliniat Khan. ‘Ei sunt cu adevărat cei mai buni dintre noi’, a adăugat primarul Londrei, în faţa reporterilor.