Momentul în care o nuntă a fost întreruptă de cutremurul din Maroc. Nuntașii au părăsit imediat localul. Bilanțul tragediei a ajuns la aproape 2.700 de morți

Cutremurul care a avut loc în urmă cu doar câteva zile în Maroc a fost surprins și în timpul unei nunți de o cameră de filmat.

12 sept. 2023, 09:05
Momentul în care o nuntă a fost întreruptă de cutremurul din Maroc. Nuntașii au părăsit imediat localul. Bilanțul tragediei a ajuns la aproape 2.700 de morți
Cutremurul din Maroc, surprins de o cameră de filmat în timpul unei nunți

În imagini se poate observa cum seismul puternic a întrerupt petrecerea de nuntă. Un cântăreț și formația sa pot fi văzuți cum părăsesc incinta localului din Marrakech, Maroc.

Citește și: Irina Onescu, primărița de la „Chefi la Cuțite”, victima cutremurului din Maroc în care au murit mii de oameni. „Nu vă pot descrie în cuvinte ce am trăit”

Bilanțul cutremurului din Maroc se apropie de 2.700 de morți

Bilanțul celui mai grav cutremuri din Maroc din ultimii 60 de ani a crescut la aproape 2.700 de morți, iar salvatyorii încă sunt în căutare de supraviețuitori. Echipe de căutare din Spania, Marea Britanie și Quatar s-au alăturat eforturilor de salvare după cutremurul cu magnitudinea de 6,8 care a avut loc vineri seara în Munții Atlas.

Agenția de știri de stat a anunțat că numărul morților ajunge la 2.681, iar 2.501 persoane au fost rănite.

Citește și: Mărturia șocantă a unei românce din Maroc. Cutremurul a ucis cel puțin 600 de persoane

Este cel mai grav cutremur din țara nord-africană din 1960, când se estimează că au murit cel puțin 12.000 de persoane, și cel mai puternic cel puțin din 1900, conform U.S. Geological Survey.

Maroc a acceptat ofertele de ajutor din partea Spaniei și Marii Britanii, care au trimis specialiștii în căutare, din partea Emiratelor Arabe Unite și din partea Qatarului. UE a anințat că va debloca o sumă inițială de 1 milion de euro pentru organizațiile nonguvernamentale de ajutorare din Maroc.

Televiziunea de stat a anunțat că guvernul a evaluat nevoile și a luat în considerare importanța coordonării eforturilor de ajutorare înainte de accepta ajutor și că ar putea accepta ulterior oferte de ajutorare din partea altor țări.