Momentul în care un tanc rusesc este lovit de o rachetă AMERICANĂ a fost filmat VIDEO

O inregistrare video realizata de rebelii sirieni arata ciocnirea intre doua dintre cele mai avansate tehnologii militare ale momentului.

29 feb. 2016, 09:51

Clipul, postat vineri pe YouTube, arata cum rebelii lanseaza o racheta anti-tanc americana, model BGM-71 (una dintre armele pe care CIA le-a furnizat in ultimii ani opozitiei siriene) spre un tanc rusesc T-90, scrie voceatransilvaniei.ro.

Citeşte şi Imagini cutremurătoare cu atacul din Kandahar. Patru militari au fost răniţi. Sunt şi soldaţi români la bază VIDEO

Nu se stie daca vehiculul blindat are la bord chiar un echipaj rusesc sau apartine fortelor pro-al-Assad. Chiar si asa, clipul a fost intrepretat de multi dintre cei care l-au vazut drept o ilustrate a celui de-Al Treilea Razboi Mondial.

Teoretic, tancul ar trebui sa aiba un dispozitiv anti-racheta, insa se pare ca acesta nu a functionat sau nu era activat, fiindca proiectilul a lovit turela. Se vede apoi cum echipajul reuseste sa scape din tanc, dar racheta nu explodeaza, probabil datorita asa-numitei armuri reactive cu care este dotat T-90.

Teoretic, in Siria este in vigoare incepand de sambata un acord de incetare a focului.