Momentul producerii carambolului din Ungaria, surprins pe camerele de bord. Imagini şocante de la accidentul în care au fost implicate 42 de autovehicule

O cameră de bord aflată pe unul dintre cele 42 de autoturisme implicate în uriașul carambol care a avut loc, sâmbătă, pe autostrada M1 din Ungaria, a surprins momentul teribil al coliziunii. 19 vehicule au fost mistuite de flăcări.

12 mart. 2023, 11:47

Cumplitul accident din Ungaria s-a soldat cu un mort, 36 de persoane rănite, dintre care 13 cu răni deosebit de grave. Printre cei răniţi s-au aflat şi trei români, unul dintre aceştia fiind în stare gravă, potrivit unui comunit emis de Ministerul român al Afacerilor Externe la scurt timp după incient.

Cauza producerii accidentului, o furtună de praf

Cauza producerii carambolului a fost o furtună de praf care a redus aproape complet vizibilitatea. În ultimele zile s-a lucrat pe terenul agricol din jur, iar vântul puternic a ridicat praful și l-a aruncat pe autostradă.

Conform informațiilor noastre, unele mașini au intrat în porțiunea în care sufla vântul. Cineva a apăsat frâna și a avut loc accidentul în masă”, a spus purtătorul de cuvânt al operatorului de autostrăzi, László Szimicsku, potrivit Libertatea.ro.

Poliția maghiară a declarat că această coliziune, în care au fost implicate cinci tractoare cu remorcă și alte 37 de vehicule de diferite dimensiuni, a avut loc pe autostrada M1, la aproximativ 25 de kilometri vest de Budapesta.

Citeste si Accident în lanț pe o autostradă din Ungaria din cauza unei furtuni de praf. A urmat un incendiu de proporţii, sunt zeci de răniţi, printre care şi trei români

Momentul producerii carambolului din Ungaria, surprins pe camerele de bord

În imaginile surprinse pe camera de bord se poate vedea că autovehiculul din care s-a filmat avea o viteză de 90 de km/oră în momentul în care a intrat în această coliziune. Clipul a fost postat pe o comunitate online a șoferilor români de TIR.

Din cauza impactului multiplu, 19 vehicule au luat foc. Direcția Națională de Protecție împotriva Dezastrelor din Ungaria a precizat că incendiile au fost stinse și că patru elicoptere de salvare, precum și echipe de pompieri și de salvare din numeroase orașe din apropiere au ajuns la fața locului pentru a le acorda ajutor răniţilor.

Potrivit presei ungare, 39 de persoane au fost transportate la spitale din Győr, Tatabánya, Székesfehérvár şi Budapesta.

Citeste si Ungaria cumpără România bucată cu bucată. Guvernul de la Budapesta a profitat de pasivitatea statului român. Monumentul istoric a ajuns pe mâna maghiarilor

Poliţia anunţa anterior că accidentul s-a produs în jurul orei 14:25 şi în total cinci camioane şi 37 de autoturisme s-au ciocnit pe tronsonul kilometrului 26 al autostrăzii M1, pe sensul de ieşire din Budapesta.

Poliţia a închis autostrada M1 în ambele sensuri.