Momentul teribil în care o clădire cu două etaje s-a prăbuşit marţi seara, în Turcia. Zeci de persoane prinse sub dărâmături VIDEO

Zece persoane au rămas prinse sub dărâmături, iar alte 13 au fost salvate după ce o clădire comercială s-a prăbuşit marţi seară în oraşul Malatya din estul Turciei, relatează AFP, citând responsabili locali.

09 nov. 2021, 19:48
Momentul teribil în care o clădire cu două etaje s-a prăbuşit marţi seara, în Turcia. Zeci de persoane prinse sub dărâmături VIDEO

UODATE: Peste 20 de persoane au supravieţuit surpării unui imobil comercial la Malatya, în estul Turciei, iar patru persoane – proprietarul imobilului şi alte trei persoane care au efectuat lucrări – au fost plasate în arest preventiv, relatează AFP.

„În jur de 20 de oameni se aflau în imobil în momentul prăbuşirii, survenită puţin înainte de ora locală 17.00 (17.00, ora României), a declarat guvernatorul provinciei Malatya, din Turcia. După mai mult de două ore de la începerea operaţiunilor de salvare, zece oameni erau încă prinşi sub dărâmături, a relatat postul de televiziune Haberturk.

Conform Agenţiei pentru gestionarea catastrofelor naturale (AFAD), 13 persoane au fost salvate şi transportate la spital. „Operaţiunile de căutare şi salvare continuă”, a transmis pe Twitter responsabilul de comunicare al preşedinţiei turce, Fahrettin Altun. Potrivit NTV, doi răniţi sunt în stare gravă.

Malatya este un oraş cu 450.000 de locuitori, situat la o distanţă de 500 km în linie directă faţă de capitala Ankara.

Citeşte şi Clădire cu 21 de etaje, prăbuşită la Lagos. Peste 100 de oameni sunt prinşi sub dărâmături, bilanţul provizoriu indică 10 morţi

Clădirea prăbuşită se afla pe o stradă animată, avea un etaj şi găzduia diferite magazine, un restaurant şi o cafenea, a precizat Enver Kiraz, preşedintele filialei locale a partidului de opoziţie CHP, din Turcia. „Este o stradă foarte animată, au fost răniţi trecători”, a adăugat el. Cauzele prăbuşirii nu sunt cunoscute deocamdată, dar, potrivit lui Kiraz şi presei locale, în interiorul clădirii se desfăşurau lucrări.

Citeşte şi Clădire plină cu oameni, prăbuşită în urma unei explozii. Două persoane au fost ucise şi cel puţin patru sunt grav rănite

Imagini difuzate în direct la căderea nopţii arătau un imobil redus la un morman de beton şi metal, iar echipe de salvatori, dotate cu un excavator, încercau să scoată persoanele prinse sub dărâmături.

Un martor ocular a relatat la postul Haberturk că a auzit ‘mai întâi o trosnitură, apoi clădirea s-a prăbuşit, degajând un nor de praf. Ai fi zis că a venit Ziua Judecăţii’.