MOMO CHALLANGE. Ce s-a întâmplat cu păpuşa din provocarea care ar fi cauzat moartea multor adolescenţi

MOMO CHALLANGE. Artistul japonez care a creat păpuşa prezentă pe reţelele de socializare în cadrul MOMO CHALLANGE, o provocare macabră foarte controversată şi criticată, a anunţat că a distrus-o anul trecut.

06 mart. 2019, 17:23
MOMO CHALLANGE. Ce s-a întâmplat cu păpuşa din provocarea care ar fi cauzat moartea multor adolescenţi

MOMO CHALLANGE. Păpuşa, înaltă de un metru, cu ochii bulbucaţi, faţa sfrijită şi părul lăţos, este inspirată dintr-un personaj popular japonez, fantoma „ubume” care reprezintă o femeie decedată după ce a născut, a explicat Keisuke Aiso, directorul unei fabrici specializate în confecţionarea accesoriilor pentru seriale televizate, Link Factory.

MOMO, un nou joc periculos care face victime în rândul copiilor din toată lumea

MOMO CHALLANGE. Versiunea originală a fost distrusă anul trecut din cauza stării înaintate de degradare şi nu pentru utilizarea sa în provocarea de pe reţelele de socializare, a precizat creatorul păpuşii. „A fost creată pentru a speria oamenii, dar nu pentru a le face rău”, a subliniat artistul.

MOMO CHALLANGE. Păpuşa a fost prezentată, pentru prima dată, în 2016, în cadrul unei expoziţii din Ginza, un cartier luxos din Tokyo, dar nu a atras atenţia la acel moment. Marioneta era una dintre numeroasele păpuşi realizate de Keisuke Aiso pe tema fantomelor. MOMO CHALLANGE provoacă participanţii, prin ameninţări, să comită acte periculoase care pot merge până la moarte!