Mona Pivniceru: Guvernul a adoptat miercuri un memorandum vizând MCV

Guvernul a adoptat miercuri un memorandum vizând Mecanismul de Cooperare şi Verificare, documentul indicând modalităţile de realizare şi direcţiile de acţiune pe care România le va aplica sau sugera în raport cu Comisia Europeană, a declarat miercuri ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
20 mart. 2013, 15:10
Mona Pivniceru: Guvernul a adoptat miercuri un memorandum vizând MCV

„Astăzi, Guvernul a adoptat un memorandum privind MCV instituit în 2006, care analizează de la înfiinţare condiţionalităţile, modalităţile de realizare şi direcţiile de acţiune pe care România le va aplica sau sugera în raport cu Comisia Europeană”, a anunţat Mona Pivniceru, după şedinţa de guvern.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a acuzat lipsa de stabilitate a condiţionalităţilor din rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

„Nu se ştie care sunt paşii de urmat. Cu fiecare raport s-au adăugat noi şi noi recomandări, ce trebuie executate de statul român. S-au fixat noi condiţionalităţi decât cele stipulate iniţial”, a afirmat Mona Pivniceru, la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern, arătând că statul român a răspuns reactiv şi că nu a avut o atitudine proactivă.