Monaco. Un tablou al lui Matisse a fost adjudecat contra sumei de 4,2 milioane de euro

Un tablou de Henri Matisse, "Deux femmes dans la verdure avec un chien", datând din 1938, a fost adjudecat pentru suma de 4,2 milioane de euro, fără taxe (25%), în cadrul unei licitații organizate la Yacht Club din Monaco, marți noaptea, a anunțat organizatorul licitației.

RomaniaTV.net
16 dec. 2015, 11:45

„Este un rezultat foarte bun pentru o lucrare de dimensiuni nu foarte mari” (55x46cm), a adăugat Chantal Beauvois de la Hôtel des Ventes din Monte Carlo, casa de licitații care a organizat evenimentul.

„Acest lucru se datorează faptului că această pictură, dintr-o colecție privată, nu a fost scoasă niciodată la licitație”, a continuat ea, adăugând că oamenilor le place să cumpere lucrări care nu sunt cunoscute pe piață, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Tablourile unui român, la mare căutare printre şeici, miniştri, ambasadori şi oameni de afaceri din America

Cumpărătorul, un om de afaceri francez care nu a fost prezent la licitație, și-a adjudecat tabloul, estimat la un preț de 3-4 milioane de euro, în fața unei galerii de artă elvețiene.

Cu peste 100 de obiecte scoase la vânzare, licitația, dedicată picturii și sculpturii moderne, s-a soldat cu încasări de mai multe milioane de euro.