Monica a murit la doar 15 ani, după ce prietena ei a forțat bariera la trecerea cu calea ferată. Mașina lor a fost târâtă de tren în Teleorman

O șoferiță de 19 ani a forțat bariera de cale ferată din apropiere de Videle, județul Teleorman. Mașina în care se aflau cinci tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, a fost lovită în plin de tren și târâtă zeci de metri. Între victime s-a aflat și Monica, o fată de doar 15 ani.

31 mai 2023, 12:09
Monica a murit la doar 15 ani, după ce prietena ei a forțat bariera la trecerea cu calea ferată. Mașina lor a fost târâtă de tren în Teleorman

O fată de 15 ani a murit şi patru persoane au fost rănite în noaptea de marţi spre miercuri, după ce o maşină a fost lovită de locomotiva unui tren, în comuna Botoroaga, județul Teleorman. Monica avea doar 15 ani. În momentul sosirii echipelor de salvare, fata era deja inconștientă și nu au mai putut face nimic pentru ea.

Pe lângă Monica, salvatorii au mai scos o fată de 16 ani, inconștientă. Șoferița de 19 ani și alți doi pasageri, în vârstă de 16 ani și respectiv 23 de ani, au scăpat cu răni mai ușoare, însă sunt în stare de șoc.

„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Videle au constatat faptul că, în timp ce o tânără de 19 ani, din oraşul Videle, judeţul Teleorman, conducea un autoturism pe DJ 612, în comuna Botoroaga, din direcţia Merenii de Jos către intersecţia cu DJ 503, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, nu ar fi respectat semnalele acustice şi luminoase aflate în funcţiune, la trecerea la nivel cu calea ferată, dublă, şi ar fi fost lovită de locomotiva unei garnituri de tren, condusă de un bărbat de 53 de ani, din comuna Rusăneşti, judeţul Olt”, precizează IPJ Teleorman.

Citește și: Accident rutier terifiant în Iași. Tânără însărcinată, grav rănită după ce două mașini s-au ciocnit violent

Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Din primele date, se pare că șoferița de 19 ani a trecut calea ferată, care se intersectează în zonă cu DJ 612, fără să respecte semnalele ce indicau că se apropie un tren. Autoturismul a fost lovit în plin și târât peste 100 de metri, până a reușit mecanicul de tren să oprească locomotiva.