Monica Anisie, anunţ important pentru TOŢI ELEVII. Cu cât se va scurta ora de curs în pandemie

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat că ora de curs se va micşora şi va avea 50 de minute în noul an şcolar, iar profesorii vor mai rămâne încă cinci minute în clase, ca să îi supravegheze pe elevi.

09 sept. 2020, 05:26
Monica Anisie, anunţ important pentru TOŢI ELEVII. Cu cât se va scurta ora de curs în pandemie

Monica Anisie a făcut anunţul după ce a fost întrebată de un cadru didactic cum va putea într-o oră de curs să predea și să evalueze şi activitatea elevilor.

„Vorbim despre 50 de minute, doar că cinci minute profesorul trebuie să mai rămână în clasă să îi supravegheze pe elevi, deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta? Fiecare profesor să se adapteze, depinde și de disciplină. Noi am elaborat acele repere metodologice. Au fost făcute de profesori care au predat în sistem online în această perioadă”, a spus Monica Anisie.

Virgil Musta, avertisment teribil înainte de începerea şcolii. „Aceştia sunt copiii care ar trebui să înveţe online!”

Ministrul a explicat că a fost adoptată și o metodologie de predare on-line, astfel că laptopul sau camera prin care se va face transmisia din clasă va rămâne instalat acolo, iar profesorii trebuie ajutați în această perioadă de restul angajaților școlii.

Adrian Streinu Cercel, ANUNŢ ŞOCANT! Câţi copii sunt internaţi în secţia TERAPIE INTENSIVĂ la „Matei Balş”

„Este un laptop al clasei, sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, și doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă și de personalul unității de învățământ. Avem în unități fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta”, a precizat Monica Anisie.