Monica Anisie, apel la elevi, părinţi, profesori: „Să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, le transmite părinţilor, elevilor şi profesorilor să nu stigmatizeze o persoană care s-a îmbolnăvit de coronavirus.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 17:56
Monica Anisie, apel la elevi, părinţi, profesori: „Să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit”

„Aş vrea să fac un apel – dacă cumva se întâmplă să existe un caz de îmbolnăvire, aş face apel către părinţi, către profesori, către elevi să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit. Nimeni nu îşi doreşte să se îmbolnăvească, nimeni nu îşi doreşte acest lucru. S-a întâmplat, prin urmare, dacă revine la cursuri, revine pentru că este sănătos”, a declarat Anisie, la postul public de televiziune.

Monica Anisie a avut şi un mesaj pentru elevi, în contextul începerii noului an şcolar. „Să păşească cu încredere către unitatea de învăţământ, să vină în spaţiul şcolii la cursuri”.

„Dar, în acelaşi timp, fac un apel către toată lumea să respecte cu stricteţe normele de combatere a îmbolnăvirilor. Este important să fim educaţi, este important să rămânem sănătoşi”, a precizat ministrul Educaţiei, la TVR 1.

Citeşte şi Ce se va întâmpla cu elevii care nu vor avea mască la şcoală? Ministrul Educaţiei, explicaţii de ultim moment!