Monica Anisie: „Copiii îşi pot mânca fără probleme pacheţelul la şcoală. Nu există interdicţii, ci responsabilităţi”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a spus, în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi 24, că este perfect posibil ca elevul să-şi mănânce pacheţelul pregătit de acasă în clasă. Ministrul spune că acest lucru este fezabil fără riscuri dacă sunt respectate normele sanitare. 

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 17:48
Monica Anisie: „Copiii îşi pot mânca fără probleme pacheţelul la şcoală. Nu există interdicţii, ci responsabilităţi”

Din partea Mininsterului Sănătăţii nu sunt recomandări care să restricţioneze posibilitatea copilului de a mânca la şcoală, este posibil acest lucru, dar luând măsuri de igienă. Înainte să-şi mănânce sendvişul, trebuie să se spele pe mâini, să folosească şerveţele, apoi, după ce a terminat de mâncat, să se spele din nou pe mâini.

Nu exista interdicţii, ci responsabilităţi, atât din partea profesorilor care să-i supravegheze în pauze pe copii, cât şi din partea părinţilor care trebuie să le spună copiilor de acasă să respecte normele sanitare. Sunt multe voci care spun că i-am împovărat pe profesori cu responsabilităţi în această perioadă, dar facem asta pentru că ne pasă de copii. Important este să rămână copiii sănătoşi şi, în acelaşi timp, li cadrele didactice„, a precizat ministrul Educaţiei.

Totodată, ministrul Educaţiei a făcut şi precizarea că elevii vor trebui să nu vorbească în timp ce mănâncă.