Monica Anisie, despre simularea la clasa a VII-a: Corect ar fi să realizăm această simulare

Ministrul Educației a anunțat astăzi, cu privire la simularea examenelor de Evaluare Națională de către elevii de clasa a VII-a: “Pe 1 noiembrie au fost publicate deja modelele de subiecte, pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare. Corect ar fi să realizăm această simulare [la clasa a VII-a – n.red.], pentru că acești elevi au noi programe și, ca atare, trebuie să știe la ce anume să se aștepte”.

07 nov. 2019, 10:36
Monica Anisie, despre simularea la clasa a VII-a: Corect ar fi să realizăm această simulare

Întrebată dacă elevii de clasa a VII-a vor susține anul viitor examenul de final de gimnaziu așa cum prevede Legea educației în acest moment, cu examene transdisciplinare, Monica Anisie a anunțat în această dimineață că „eu îmi doresc să se realizeze prin consultare publicare cea mai bună decizie, pentru că așa ar fi fost corect, să se realizeze o evaluare pe competențe, nu o evaluare cum se realizeaza acum”, scrie edupedu.ro.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, despre introducerea testelor grilă la BAC şi Evaluarea Naţională 2020

„Dar pentru asta trebuia să se realizeze și o predare-învățare în sensul construcției compotențelor cheie. Nu mi se pare corect să îi evaluăm după ceea ce nu s-a realizat până acum. (…) Și asa aceasta generatie de clasa a VII-a e numita generatia de sacrificiu”, a declarat Monica Anisie, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Educației.