Monica Anisie anunţă schimbări în programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Ordinul semnat de Ministrul Educaţiei

Publicat: Luni, 13 Aprilie 2020 18:54 // Actualizat: Luni, 13 Aprilie 2020 22:57 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educaţiei a declarat, luni, la România TV că anul şcolar nu va fi îngheţat din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus. De asemenea, Monica Anisie a anunţat că programa pentru examenele naţionale va fi refăcută, iar o parte din materie va fi scoasă.

Când vor avea loc Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul, în plină criză de coronavirus

"Vom relua cursurile, vom încheia anul şcolar. Vom susţine probabil în luna iulie examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul.

Astăzi am semnat ordinul de ministru prin care am stabilit programele refăcute pentru examenele naţionale. Aceste programe prevăd ca materia care era pentru examenul de Evaluare Naţională sau pentru examenul de Bacalaureat, materia din semestrul al doilea a fost scoasă din programa de examen", a declarat Monica Anisie, la România TV.

De asemenea, Monica Anisie a precizat că ne aflăm într-o "perioadă extrem de dificilă", iar Ministerul Educaţiei trebuie să ia măsuri "care să conducă la siguranţa şi săntăate elevilor, studenţilor, cadrelor didactice".

"Vreau să transmit un mesaj de încredere colegilor profesori că în această perioadă au un rol foarte important de a menţine legătura cu elevii, de a realiza aceste cursuri online", a declarat minsitrul Educaţiei, la România TV.

Ministrul Educaţiei, despre intrarea în şomaj tehnic a profesorilor

"Vreau să îi asigur pe profesori că nu este cazul de şomaj tehnic. Premierul Luvodic Orban a menţionat acest lucru. Profesorii nu intră în şomaj tehnic pentru că ne menţinem activitatea în acest spaţiu online", a explicat Monica Anisie.

Monica Anisie, despre îngheţarea anului şcolar

"Anul şcolar nu se îngheaţă. În niciun stat din UE nu s-a luat o astfel de măsură. De asemenea, dacă nu îngheţăm anul şcolar, am făcut precizări că vom relua cursurile în momentul în care Comitetul special pentru Situaţii de urgenţă ne va spune că suntem în siguranţă şi vom putea să revenim la cursuri", a menţionat Monica Anisie, la România TV.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 333 noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore. Numărul total al infectaţilor a ajuns la 6.633

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anul scolar coronavirus Covid-19 cursuri ministrul educatiei Monica Anisie şcoală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H