Monica Ghiurco, audiată luni în Parlament. Ea a fost propusă a doua oară preşedinte director general al TVR

Monica Ghiurco, propunerea Consiliului de Administrație al SRTV pentru funcția de președinte director general al televiziunii publice, va fi audiată luni în Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului.

RomaniaTV.net
08 mai 2016, 14:22
Monica Ghiurco, audiată luni în Parlament. Ea a fost propusă a doua oară preşedinte director general al TVR

Monica Ghiurco a fost propusă, pentru a doua oară, în funcția de PDG al televiziunii publice, în urma ședinței Consiliului de Administrație al TVR, în ședința din 28 aprilie. În cadrul respectivei ședințe, membrii CA au făcut două propuneri pentru funcția de PDG: Monica Ghiurco — care a primit 7 voturi și Irina Radu — 5 voturi. Un vot a fost anulat.

Monica Ghiurco a fost respinsă pentru aceeași funcție de plenul reunit al Parlamentului la jumătatea lui aprilie.

De asemenea, pe 29 martie, plenul comun a respins prima propunere a CA al SRTV de numire a lui George Orbean la șefia TVR.

Deputații și senatorii au votat numai noul CA al SRTV, care este alcătuit din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Teodor Gabriel Giurgiu, Christel Țopescu și George Orbean.

Membri supleanți sunt: Elena Anca Dindirică, Smaranda Vornicu Shalit, Lucian Romașcanu, Adriana – Silvia Mesesian, Cristian Vasile Petcu, Rostas-Peter Istvan, Savu Cătălin Cătană, George Bălășoiu, Andrea-Julika Ghiță, Cornel Mihalache, Luminița Velciu, Ana Maria Sandu.

Citeşte şi: Monica Ghiurco, propusă din nou pentru şefia TVR. Comisiile de cultură vor face audieri