Monica Ghiurco, propusă pentru a doua oară pentru şefia TVR

Monica Ghiurco a fost propusă, pentru a doua oară, pentru funcţia de preşedinte - director general al televiziunii publice, în urma reuniunii de joi a reprezentanţilor Consiliului de Administraţie al instituţiei, conform unor surse citate de Agerpres.

28 apr. 2016, 12:07
Monica Ghiurco, propusă pentru a doua oară pentru şefia TVR

Propunerea Consiliului de Administraţie va fi înaintată Parlamentului. Monica Ghiurco a fost respinsă pentru aceeaşi funcţie de plenul reunit al Parlamentului la jumătatea lui aprilie.

De asemenea, pe 29 martie, plenul comun a respins prima propunere a CA al SRTV de numire a lui George Orbean la şefia TVR.

Irina Radu, fost director general interimar al TVR, a renunţat la împuternicirea dată de Consiliul de Administrație, prin care asigura “derularea activitatii curente sau urgente a instituţiei”, scrie paginademedia.

Citeşte şi: Monica Ghiurco, respinsă în plenul reunit al Parlamentului pentru conducerea TVR

„Am decis sa anunt membrii CA ca nu mai doresc sa derulez aceasta activitate, pentru ca m-au deranjat si m-au jignit actiuni, cuvinte si abordari ale unor membri CA. Nu poti sa lasi un om sa munceasca de buna voie si cu buna credinta si sa il acuzi apoi de tot felul de aberatii, folosind minciuni si scenarii. Nu poti sa incerci sa pui pe seama cuiva care de 6 luni tine o barca la suprafata, trecutul si esecul unei institutii,datoriile si nenorocirile de un deceniu!”.

Deputaţii şi senatorii au votat numai noul CA al SRTV, care este alcătuit din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Teodor Gabriel Giurgiu, Christel ţopescu şi George Orbeanm, scrie Agerpres.

Membri supleanţi sunt: Elena Anca Dindirică, Smaranda Vornicu Shalit, Lucian Romaşcanu, Adriana — Silvia Mesesian, Cristian Vasile Petcu, Rostas-Peter Istvan, Savu Cătălin Cătană, George Bălăşoiu, Andrea-Julika Ghiţă, Cornel Mihalache, Luminiţa Velciu, Ana Maria Sandu.