Monica Ghiurco, respinsă în plenul reunit al Parlamentului pentru conducerea TVR UPDATE

Monica Ghiurco, propunerea CA al SRTv, a fost repinsă în plenul reunit al Parlamentului, ea neîntrunind numărul minim de voturi, 272. Jurnalista a primit aviz negativ şi de la comisiile de cultură din Parlament.

11 apr. 2016, 15:40
Monica Ghiurco, respinsă în plenul reunit al Parlamentului pentru conducerea TVR  UPDATE

UPDATE Parlamentul a respins numirea Monicăi Ghiurco pentru poziţia de preşedinte SRTv cu 194 de voturi pentru şi 113 împotrivă. Nominalizarea a fost respinsă întrucât nu a obţinut jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, respectiv de 272 de voturi.

Este a doua propunere făcută de Consiliul de Administraţie al TVR, proaspăt constituit, care este respinsă. Pe 29 martie, Parlamentul a respins validarea lui George Orbean, propunerea Consiliului de Administraţie (CA) al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al postului public.

 


UPDATE Monica Ghiurco, propunerea Consiliului de Administraţie al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, nu a obţinut în plenul celor două Camere ale Parlamentului numărul necesar de voturi pentru numirea în funcţie, anume 272, informează News.ro, citând surse politice. 

 

În sală sunt prezenți 383 de senatori și deputați, scrie Agerpres.

Monica Ghiurco, cea de-a două propunere a Consiliului de Administraţie al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al SRTV, a fost avizată negativ luni de comisiile reunite de cultură ale Parlamentului. Monica Ghiurco a primit 19 voturi ”împotrivă” şi 18 ”pentru”, avizul fiind consultativ.

Parlamentarii PSD au „serioase” rezerve împotriva Monicăi Ghiurco, candidat la preşedinţia SRTv, şi ar putea să voteze împotrivă, în condiţiile în care aceasta s-ar afla în proces cu televiziunea publică, a declarat luni preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că liberali susțin numirea jurnalistei Monica Ghiurco la șefia TVR, punctând că PSD refuză să deblocheze activitatea televiziunii publice.

Citeşte şi:  Monica Ghiurco, aviz negativ din partea comisiilor de cultură pentru şefia TVR