Monica Iacob Ridzi a ajuns la Spitalul Penitenciar Jilava, după un drum de 24 de ore

Monica Iacob Ridzi a ajuns, marţi seară, după un drum de 24 de ore, la Spitalul Penitenciar Jilava, unde a fost transferată din motive medicale, de la secţia din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.

03 mart. 2015, 18:38
Monica Iacob Ridzi a ajuns la Spitalul Penitenciar Jilava, după un drum de 24 de ore

Monica Iacob Ridzi, încarcerată la Penitenciarul Gherla, a plecat de la Cluj spre Jilava, luni seară, fiind transferată în baza unei solicitări personale de internare în spital. La Spitalul Penitenciar Jilava ea va fi supusă investigaţiilor medicale solicitate. Monica Iacob Ridzi suferă de mai multe boli, printre care trombofilie şi leuconeutropenie, care îi pun viaţa în pericol.

Singura modalitate prin care pot evita formarea de cheaguri în venele profunde ale membrelor inferioare este să mă plimb cel mult la două ore, aspect imposibil într-un regim închis de executare a pedepsei„, a explicat Monica Iacob Ridzi.

Tiberiu Ridzi a declarat că soţia sa nu încearcă prin transferul la Penitenciarul Jilava să scape de anularea pedepsei, însă este speriat că ea s-ar putea transforma într-o „pedeapsă cu moartea”.

Aş vrea să mai fac o precizare. Soţia mea este investigată din 2005, nu este de acum această boală a ei. S-au acumulat şi altele pe parcurs. Această boală de sânge este o boală care îi poate pune oricând viaţa în pericol dacă condiţiile de viaţă nu sunt minimale. Ea a fost tratată la fel ca orice alţi deţinuţi. Prima seară a fost dusă acolo, iar a doua a fost dusă direct în infirmerie. Lua anitbiotic de o bună bucată de vreme. A fost internată la Fundeni pentru o boală la rinichi. Numărul ei de leucocite este foarte, foarte mic. Se simţea din ce în ce mai rău şi uzual era investigată săptămânal, lunar şi o dată la şase luni făceam nişte investigaţii mai complexe care nu se puteau face în ţară. Toate aceste condiţiile sunt agravante, frigul, stresul, sunt agravante pentru boală pe care o are. Nu are niciun moft sau că nu vrea să ispăşească pedeapsa. Sper să nu se transforme în pedeapsă cu moartea, este un caz aparte„, a explicat soţul fostului ministru.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.

CITEŞTE ŞI: Scrisoare din închisoare a Monicăi Iacob Ridzi: Regret că m-am implicat în politică