Scrisoare din închisoare a Monicăi Iacob Ridzi: Regret că m-am implicat în politică

Într-o scrisoare trimisă din penitenciar şi prezentată de Antena 3, Monica Iacob Ridzi îşi arată regretul de a se fi lăsată antrenat în politica de vârf şi susţine că dosarul său a fost instrumentat la comandă politică.

RomaniaTV.net
03 mart. 2015, 16:57
Scrisoare din închisoare a Monicăi Iacob Ridzi: Regret că m-am implicat în politică

„De curând, procurorul de caz, Mariana Alexandru, mi-a transmis că regretă că a ascultat de ordine şi a fabricat dosarul în ceea ce mă priveşte. Aceste regrete nu mă încălzesc deloc. Singurele care mă încălzesc în celula rece sunt sticlele cu apă caldă încălzită la filtrul de cafea. Pentru că apă caldă avem de 3 ori pe săptămână, mai puţin de 10 minute. Şi eu şi familia mea şi copiii mei am fost condamnaţi pe nedrept„, scrie Monica Iacob Ridzi, din închisoare.

Din acest motiv, Iacob Ridzi crede că nu se poate vorbi de justiţie independentă în România. „Regret că nu am vorbit până acum de abuzurile procurorilor şi judecătorilor în cazul meu. Faptul că sunt bolnavă nu mă împiedică să scriu. Nu încă. Voi încerca să fiu atentă cu ce scriu pentru că nu îmi doresc să mor în penitenciar din alte cauze decât cele naturale (…) Am fost cândva naivă şi am crezut că, în România, Justiţia este independentă. Nu este aşa. În România Justiţia nu este independentă, este profund dependentă„, crede fostul ministru.

Iacob Ridzi îşi doreşte acum să nu fi intrat în politică. „Regret că m-am implicat în politică. (…) Regret că în 2004 am acceptat să candidez ca deputat în Parlamentul României. Eram consilier judeţean şi am sperat că, prin implicare mea în politica de la nivel naţional, pot ajuta mai mult Valea Jiului. Regret că nu am acceptat să fiu Ministrul Integrării Europene în 2004 când mi s-a făcut această propunere de către colegii de partid”, a mai scris Monica Iacob Ridzi.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, pe 16 februarie, la cinci ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a fost acuzat de abuz în serviciu privind evenimentul organizat în data de 2 mai 2009, Ridzi atribuind contracte „cu dedicaţie” unor firme de prestări servicii pentru organizarea Zilei Tineretului. De asemenea, judecătorii au menținut condamnarea de 5 ani de închisoare cu executare pentru Ioana Vârsta, fostă consilieră a Monicăi Iacob Ridzi.


loading...