Monica Iacob Ridzi află peste o lună dacă iese din închisoare. Fostul ministru a cerut întreruperea pedepsei

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, are de aşteptat încă o lună până să afle dacă pedeapsa îi va fi întreruptă din cauza problemelor de sănătate. Judecătorii Tribunalului Ilfov au decis să le dea termen o lună celor de la IML pentru efectuare expertizelor şi pentru trimiterea rezultatelor analizelor la instanţă. Ridzi a fost condamnată la 5 ani de închisoare la începutul acestui an pentru abuz în serviciu.

09 apr. 2015, 05:49
Monica Iacob Ridzi află peste o lună dacă iese din închisoare. Fostul ministru a cerut întreruperea pedepsei

Monica Iacob Ridzi a cerut întreruperea executării pedepsei de 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Recent, fostul ministru al Tineretului și Sportului a fost transferat de la Secția exterioară a Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, din cauza problemelor sale de sănătate și la cererea medicilor.

Cererea Monicăi Iacob Ridzi a fost înregistrată la Tribunalul Ilfov în data de 26 martie 2015 şi a ajuns în faţa instanţei, la un prim termen, pe 30 martie. Atunci Tribunalul Ilfov a dispus efectuarea unei expertize medico-legale în cazul Monicăi Iacob-Ridzi, prin care să se constate dacă aceasta suferă de o boală care nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și care face imposibilă executarea imediată a pedepsei.

„Dispune emiterea unei adrese la INML în vederea efectuării expertizei medico-legale şi la Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava în vederea prezentării condamnatei împreună cu actele medicale pe care le deţine la sediul INML”, a decis, luni, Tribunalul Ilfov.

De asemenea, prin expertiză, trebuie să se stabilească și dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății.

„În baza art. 593 al. 1 Cod procedură penală constată că Tribunalul Ilfov este instanța competentă să soluționeze cererea de întrerupere executare pedeapsă formulată de petenta condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. În baza art. 592 al. 2 Cod procedura penală rap. la art. 591 al 2 Cod procedură penală și art. 589 al. 1 lit. a) Cod procedură penală dispune efectuarea expertizei medico-legale prin care să se constate dacă petenta condamnată suferă de o boală care nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și care face imposibilă executarea imediată a pedepsei și dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății”, se arată în minuta judecătorilor.

Instanța a dispus emiterea unei adrese la INML în vederea efectuării expertizei medico-legale și la Penitenciarul Spital București Jilava în vederea prezentării condamnatei împreună cu actele medicale pe care le deține la sediul Institutului.


loading...