Monica Iacob Ridzi a cerut ÎNTRERUPEREA EXECUTĂRII PEDEPSEI de 5 ani de închisoare

Monica Iacob Ridzi a cerut întreruperea executării pedepsei de 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Recent, fostul ministru al Tineretului și Sportului a fost transferat de la Secția exterioară a Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, din cauza problemelor sale de sănătate și la cererea medicilor.

RomaniaTV.net
27 mart. 2015, 10:35
Monica Iacob Ridzi a cerut ÎNTRERUPEREA EXECUTĂRII PEDEPSEI de 5 ani de închisoare

Cererea Monicăi Iacob Ridzi a fost înregistrată la Tribunalul Ilfov în data de 26 martie 2015 şi va fi judecată în data de 30 martie.

Tiberiu Iacob Ridzi, soțul Monicăi Iacob Ridzi, a declarat vineri, la România TV, că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este acela că Monica Iacob Ridzi trebuie să efectueze mai multe investigații medicale, care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar.

„Cererea va fi judecată luni, la ora 10.00. Soţia mea trebuie să-şi facă perioadic investigaţii medicale şi acestea nu pot fi efectuate în penitenciar”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, soţul fostului ministru al Tineretului, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Întrebat cât timp ar putea fi întreruptă executarea pedepsei, soţul Monicăi Ridzi a spus că „magistrații vor lua o decizie în acest sens în ideea de a se face o expertiză medico-legală la INML și apoi vor hotărî, în concordanță cu ceea ce va rezulta din acea expertiză”.

Tiberiu Iacob Ridzi a mai spus că ia în calcul înaintarea unei cereri de grațiere către președintele Klaus Iohannis, însă, în acest moment, soluția este întreruperea executării pedepsei pentru a efectua investigațiile medicale.

Citeşte şi ÎNTÂLNIRE EMOŢIONANTĂ. Monica Iacob Ridzi, vizitată de soţ şi copii: „Nu s-au dezlipit de ea” VIDEO

Monica Iacob Ridzi este în închisoare din luna februarie şi are de ispăşit 5 ani de închisoare, pentru abuz în serviciu în legătură cu manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, pe vremea când era ministru. Recent a fost transferată de la Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, ea suferind de 13 boli.

Citeşte şi DOSARUL RIDZI. Avocat: E clar că beneficiile în acest caz le-a avut EBA

Potrivit DNA, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.