Monica Iacob Ridzi, în discuţii cu PP-DD pentru o candidatură la alegerile parlamentare

Deputatul Monica Iacob Ridzi negociază o candidatură la alegerile parlamentare din partea PP-DD, în judeţul Hunedoara, după ce şi-a depus, în septembrie, demisia din Partidul Democrat-Liberal.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 16:25
Monica Iacob Ridzi, în discuţii cu PP-DD pentru o candidatură la alegerile parlamentare

Fostul ministru al Tineretului ar putea candida în acelaşi colegiul la care a participat şi în alegerile parlamentare din 2008, respectiv colegiul 5, care include şi oraşul Petroşani.

Monica Iacob Ridzi nu a semnat adeziune la PP-DD, discutăm cu ea ca şi cu alţi mulţi potenţiali candidaţi pentru a participa la alegerile parlamentare„, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Haralambie Vochiţoiu, preşedintele PP-DD Hunedoara.

„Avem discuţii cu fostul prefect Marius Vladu, cu fostul primar al oraşului Geoagiu, Simion Mariş şi chiar cu Monica Iacob-Ridzi, pentru candidaturi. Dacă Monica Iacob Ridzi va veni în barca noastră, eu mă voi bate pentru Senat, pe Colegiul Valea Jiului, iar ea va încerca să-şi păstreze postul de deputat pe colegiul în colegiul pe care-l reprezintă acum. Ca atare, nu ducem lipsă de oameni şi sunt convins că vom reuşi să obţinem un scor extrem de bun”, a afirmat Ovidiu Draia pentru mesagerulhunedorean.ro.

Monica Ridzi şi-a anunţat, în 19 septembrie, demisia din rândul democrat-liberalilor, afirmând că PDL a devenit „un partid al dublei măsuri”.

În aceeaşi zi, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că Monica Iacob Ridzi nu mai putea candida pe listele partidului deoarece este trimisă în judecată şi nu mai respectă astfel criteriile Comisiei de etică ale alianţei de centru-dreapta.

Monica Ridzi, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupţie, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 – iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.