Monica Iacob Ridzi, transferată la Penitenciarul Jilava la recomandarea medicilor

Monica Iacob Ridzi a fost transferată de la Secția exterioară Cluj a Penitenciarului Gherla la Penitenciarul Spital Jilava la recomandarea medicilor, informează, într-un comunicat transmis miercuri, Administrația Națională a Penitenciarelor.

04 mart. 2015, 12:43
Monica Iacob Ridzi, transferată la Penitenciarul Jilava la recomandarea medicilor

„Menționăm că, la recomandarea formulată de medicul unității de detenție, deținuta în cauză a fost transferată la un penitenciar spital, pentru evaluare medicală de specialitate. Aceasta a plecat de la Secția Exterioară Cluj, luni, 02.03.2015 și a fost cazată la un penitenciar aflat pe traseu, în cursul aceleiași zile, după aproximativ 3 ore și 30 de minute. În dimineața zilei de 03.03.2015, deținuta a plecat spre unitatea de destinație, Penitenciar Spital Jilava, fiind consultată la cabinetul medical al unității înainte de deplasare. Pe traseu, pentru a asigura accesul la grup sanitar, apă potabilă și mișcare în aer liber au fost efectuate cinci opriri, iar pentru a confirma starea de sănătate a deținutei, aceasta a fost prezentată la cabinetul medical al unuia din penitenciarele aflate pe traseu”, se arată în comunicat.

Citeşte şi De ce a durat 30 de ore transportarea Monicăi Iacob Ridzi de la Cluj la Jilava. Explicaţia ANP

Potrivit sursei citate, „durata transferului se justifică prin faptul că sunt tranzitate mai multe unități de detenție în cadrul rutelor stabilite, pentru transportarea mai multor persoane condamnate, cu scopul de a se asigura prezentarea în fata organelor judiciare, internarea/ externarea în / din penitenciarele spital, executarea pedepsei în funcție de regim”.

În comunicat se mai arată că „transferul deținuților între unitățile penitenciare se realizează în baza unui grafic și orar aprobat de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor” și că „transportul cu autosanitarele aflate în dotarea sistemului penitenciar se realizează la recomandarea medicului specialist, în funcție de starea clinică a deținuților, ținându-se cont de criterii medicale și epidemiologice”.

Citeşte şi Scrisoare din închisoare a Monicăi Iacob Ridzi: Regret că m-am implicat în politică

Pe 16 februarie, fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi s-a predat IPJ Cluj, după cea a fost condamnată definitiv de ICCJ, la 5 ani de închisoare cu executare.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată pentru abuz în serviciu în legătură cu manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului.

Citeşte şi Ridzi, pe blog: Pentru un om bolnav ca mine, condamnarea la închisoare este, de fapt, o CONDAMNARE LA MOARTE


loading...