ÎNTÂLNIRE EMOŢIONANTĂ. Monica Iacob Ridzi, vizitată de soţ şi copii: „Nu s-au dezlipit de ea” VIDEO

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a fost transferată de la Secția exterioară Cluj a Penitenciarului Gherla la Penitenciarul Spital Jilava, la recomandarea medicilor. În cursul zilei de sâmbătă, soţul său a vizitat-o la închisoare, alături de cei doi copii.

07 mart. 2015, 09:01
ÎNTÂLNIRE EMOŢIONANTĂ. Monica Iacob Ridzi, vizitată de soţ şi copii: „Nu s-au dezlipit de ea” VIDEO

Tiberiu Iacob Ridzi şi-a vizitat soţia, în jurul prânzului, la Penitenciarul Gherla, alături de cei doi copii.

Am vorbit la telefon şi azi dimineaţă. Este sub supraveghere medicală. Nu am discutat de condiţii, dar cu siguranţă sunt mai bune condiţiile din spital. Am venit şi cu copiii. Mă întreabă unde e mami toată ziua şi trebuia să îi aduc şi pe ei. Starea ei de sănătate este tot proastă. Am adus haine, nimic altceva, haine mai groase şi pentru ea, ce îi trebuie„, a declarat soţul fostului ministru când a intrat.

La plecare, primarul din Petroşani a povestit cum a decurs vizita din penitenciar.

Este slăbită, nu se simte foarte bine, dar asta este situaţia. Este o situaţie delicată prin natura ei. Astăzi am putut fi împreună şi cu cei mici şi să îi strângă în braţe, este greu. Este greu de spus de acceptat o situaţie de acest gen în care pe lângă pedeapsa pe care o are soţia mea, pedepsiţi sunt şi familia şi cei doi copii mici. Amândoi au stat în braţele ei, mai mult 15 minute nu s-au dezlipit de lângă ea. Cel mic i-a adus nişte flori, i-a făcut nişte desene, am reuşit să i-l dea. Cea mică nu înţelege foarte mult, cel mare înţelege mai mult decât spune. El ştie că este la spital, dar întrebarea lui a fost de ce este poliţist la spitalul acesta. Am spus că ne vom revedea cât de curând, iar Andrei a spus că va veni cu un cadou la mami. Copiii au fost în centrul atenţiei, nu am discutat altceva„, a conchis Tiberiu Iacob Ridzi ieşirea din penitenciar.

Acesta este îngrijorat de starea femeii, mai ales după drumul foarte lung pe care l-a avut de îndurat în urmă cu câteva zile în condiţiile în care, spune el, starea de sănătate nu permitea acest lucru.

Citeşte şi Tiberiu Iacob Ridzi, după ATACUL lui Băsescu: I-aş spune că şi dumnealui este tatăl a două fete

Monica Iacob Ridzi a ajuns de la Penitenciarul Spital Jilava după un drum de aproape 30 de ore. Fostul ministru şi-a cerut transferul de la Gherla pentru că are nu mai puţin de 13 boli, unele dintre ele foarte periculoase, care i-ar putea aduce și moartea.

Transferul deţ›inuţ›ilor între unităƒţ›ile penitenciare se realizeazムîn baza unui grafic şi orar aprobat, de căƒtre directorul general al Administraţ›iei Naţ›ionale a Penitenciarelor (…) cu autobuze şŸi autospeciale de capacitate mare, omologate R.A.R, prevăƒzute cu trape de aerisire-ventilaţie, fiind amenajate pentru a asigura condiţii de iluminare şŸi aerisire corespunzăƒtoare. (…) Transportul cu autosanitarele aflate în dotarea sistemului penitenciar se realizeazムla recomandarea medicului specialist, în funcţie de starea clinicムa deţ›inuţ›ilor, ţ›inându-se cont de criterii medicale şi epidemiologice.

Între unitatea de expediţ›ie şi cea de destinaţ›ie se realizeazムopriri în penitenciarele tranzitate, pentru accesul deţ›inuţ›ilor la grupuri sanitare, apムpotabilăƒ, locuri special destinate fumatului şi cabinete medicale, în caz de necesitate. Pe parcursul deplasăƒrii se asigurムpachet cu hranムrece şi apムpotabilăƒ. Pentru igiena, hrăƒnirea şi odihna deţ›inuţ›ilor, pe durata transferului, deţ›inuţ›ii sunt cazaţ›i temporar în anumite unităƒţ›i penitenciare, pentru aproximativ 12 ore„, precizează conducerea Admnistraţiei Naţionale a Penitenciarelor, într-un comunicat, ca reacţie la nemulţumirile exprimate public de soţul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Citeşte şi PRIMELE IMAGINI din celula lui Ridzi de la Penitenciarul Gherla. Reacţia ANP la SCRISOAREA fostului ministru

Ridzi durata transportului de la Penitenciarul Gherla la Penitenciarul Spital Jilava a fost mai mare de 30 de ore în condiţiile în care fostul ministru are mari probleme de sănătate.

Referitor la cazul Monicăi Iacob Ridzi, conducerea ANP menţ›ionează căƒ, „la recomandare formulatムde medicul unităƒţ›ii de detenţ›ie, deţ›inuta în cauzムa fost transferatムla un penitenciar spital, pentru evaluare medicalムde specialitate. Aceasta a plecat de la Secţ›ia ExterioarムCluj, luni, 02.03.2015 şi a fost cazatムla un penitenciar aflat pe traseu, în cursul aceleiaşi zile, dupムaproximativ 3 ore şi 30 de minute. În dimineaţa zilei de 03.03.2015, deţ›inuta a plecat spre unitatea de destinaţ›ie, Penitenciar Spital Jilava, fiind consultatムla cabinetul medical al unităƒţ›ii înainte de deplasare. Pe traseu, pentru a asigura accesul la grup sanitar, apムpotabilムşi mişcare în aer liber au fost efectuate cinci opriri, iar pentru a confirma starea de săƒnăƒtate a deţ›inutei, aceasta a fost prezentatムla cabinetul medical al unuia din penitenciarele aflate pe traseu”.