Monica Macovei, ATAC la Traian Băsescu: „S-a descalificat! Se scoate singur din politică”

Monica Macovei susţine că Traian Băsescu a avut o apariție dezamăgitoare la ultimul interviu televizat, iar prin declaraţiile făcute se scoate singur din politică.

09 apr. 2015, 07:13
Monica Macovei, ATAC la Traian Băsescu: „S-a descalificat! Se scoate singur din politică”

Monica Macovei a declarat că fostul șef al statului s-a descalificat, în urma ultimei apariţii televizate.

Dezamăgitoare pentru mine și spunea că Iohannis, Ponta și eu vrem ieșirea lui din politică.

Eu sunt pentru libertatea asocierii politice. După declarațiile pe care le-a dat despre președinta ÎCCJ, despre doamna Kovesi, după părerea mea s-a descalificat și se scoate singur din politică. De ce nu mai e justiția bună și de ce s-a schimbat?

Am văzut diverse răspunsuri. Ce s-a schimbat de la o săptămână la alta? De ce n-a atras atenția acum o săptămână, când lăuda justiția? Apropo de parteneriate, m-am uitat la ce a spus doamna Stanciu (..) a fost un bilanț public în care a spus că acum instituții au făcut parteneriat împotriva corupției, noi toți vrem acest parteneriat instituțional împotriva corupției. E gravă sau nu corupția? Lucrăm împreună. E scoasă din context declarația dânsei. De asta e implicat SRI, pentru că e o amenințare la adresa siguranței naționale. Da, corupția îți distruge țara. Uită-te la Ucraina.

Dacă sunt excese în cazuri individuale, vor răspunde în mod individual. Judecătorul arestează, procurorul reține 24 de ore (..) Traian Băsescu spune de o săptămână că activitatea DNA e bună, apoi după o săptămână spune că nu mai e bună. În lege scrie că magistrații nu au legătură cu SRI. DGIPI mi se pare cel mai periculos, este cel mai necontrolat”, a declarat Macovei, la un post de televiziune. 

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu se dezice de Coldea, Kovesi şi Stanciu. „Nu îi sun din SILĂ”