Traian Băsescu se dezice de Coldea, Kovesi şi Stanciu. „Nu îi sun din SILĂ”

Traian Băsescu a făcut, luni seară, o declaraţie prin care se dezice de Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, Florian Coldea, adjunctul şefului SRI, şi Livia Stanciu, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, oameni pe care el însuşi i-a promovat.

06 apr. 2015, 19:49
Traian Băsescu se dezice de Coldea, Kovesi şi Stanciu. „Nu îi sun din SILĂ”

Traian Băsescu a spus despre Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu că sunt „artizanii” modului în care se face justiţie în România în ultima perioadă.

Din silă nu îi sun. Ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie și fără respect pentru cel care nu e condamnat. Ce să fac, vor să mai rămână cinci mandate în funcție. Am primit lecţia Niţu. Îl sunasem pentru că aveam o problemă de clarificat cu el. Nu avea nici o legatura cu dosarul fiicei mele„, a declarat Băsescu, la B1 TV.

Citeşte şi Traian Băsescu, ATAC la justiţie în apărarea Elenei Udrea: „Procesul de guantanamizare trebuie sa se oprească”

Întrebat ce i-ar spune actualului preşedinte, Klaus Iohannis, dacă l-ar întreba despre cei trei, fostul şef de stat a fost rezervat: „Nu aş spune… Le-am văzut şi alte feţe celor trei. Am început să aflu a doua zi după ce am terminat mandatul„.

Traian Băsescu a precizat că niciunul dintre cei trei nu l-a sunat vreodată în timpul mandatului. „Niciodată nu m-a sunat niciunul din ei. La Coldea am lăsat o dată mesaj să mă sune pentru că am găsit la mine nişte documente secrete care nu s-au predat. Am sunat şi le-am trimis”.

Citeşte şi Traian Băsescu, despre dosarul ginerelui său, Radu Pricop: Ce sunt eu, şef de cadre în familie?

Totuşi, Traian Băsescu a admis că, după încetarea mandatului, a sunat la cabinetul șefului DNA, Codruța Kovesi, pentru a cere numărul de telefon al procurorului care s-a ocupat de dosarul Flota, în ideea de a-l apela ”într-o chestiune” legată de prelungirea permisului său de port-armă.

„Am sunat la cabinetul doamnei Kovesi și am cerut secretarei numărul de telefon al unui procuror care a lucrat în dosarul Flota.Trebuia să-mi prelungesc autorizația de port-armă. De la Poliție a venit că președintele are un dosar 22/P din.. de nu știu când. Era celebrul dosar Flota care rămăsese la Constanța cu numele de înregistrare vechi, din care au fost de scoși de sub urmărire penală cei o sută de incriminați. Iar actele nu au circulat corect, să spună actul lui Băsescu a fost disjuns în dosarul care avea alt număr, unde s-a dat neînceperea urmăririi penale și a rămas prins acolo. Drept pentru care a apărut sesizarea să nu mi se elibereze permisul de port-armă, pentru că am un dosar penal în curs. Deci, atunci am sunat și am vorbit cu secretara și am cerut numărul de telefon al procurorului, care știam că a dat soluția”, a explicat fostul președinte.

El a adăugat că l-a sunat pe procurorul respectiv, care i-a ”transmis pașii de urmat”.

„L-am întrebat ce am de făcut și mi-a spus omul: domnu’ președinte, faceți la noi o cerere, cererea o primim noi, comunicăm la Constanța și pe urmă ei o să comunice la ministerul de Interne pentru permisul de port-armă”, a detaliat Traian Băsescu.


loading...