Monica Macovei, urmărită penal în dosarul accidentului rutier de la Constanța

Monica Macovei a ajuns joi dimineață la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru a fi audiată în dosarul deschis după accidentul grav în care a fost implicată în octombrie 2022 pe litoral. Este pentru prima data când Macovei ajunge în fata anchetatorilor.

26 ian. 2023, 09:46
Monica Macovei, urmărită penal în dosarul accidentului rutier de la Constanța

La trei luni de la accidentul în urma căruia un motociclist a fost rănit, Monica Macovei a fost chemată joi dimineață la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța să dea declarații în dosarul deschis după accidentul rutier ce a avut loc în luna octombrie 2022 în apropiere de Mangalia, anunță România TV.

Monica Macovei are calitate de suspect în acest dosar.

”La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța se efectuează urmărirea penală față de doamna Monica Macovei în calitate de suspect pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Gil Julien Grigore, procuror PCA Constanta.

Potrivit documentelor depuse la dosar, victima accidentului provocat de Monica Macovei a suferit leziuni care au necesistat 120 zile de ângrijiri medicale.

Vă reamintim că Monica Macovei a fost implicată în data de 8 octombrie într-un accident rutier, pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai.

”Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală“, anunțau atunci reprezentanții IPJ Constanța.

Citește și: Suma pe care trebuie să o plătească Monica Macovei după ce a accident grav un motociclist

La scurt timp, Monica Macovei a postat pe Facebook un mesaj în care povestea cum s-a produs accidentul.

”Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație.

Citește și: Victima Monicăi Macovei a primit peste 90 de zile de îngrijiri medicale. Expertiza care îl îngroapă pe fostul ministru al Justiţiei. VIDEO

Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”, a scris Monica Macovei.

Bărbatul pe care l-a accidentat Monica Macovei cu mașina a suferit mai multe intervenții chirurgicale, iar acum se reface.

”Am fost externat pe data 23 decembrie după ce au fost efectuate ultimele operații la mână și picior unde mi-au fost montate plăcuțe metalice și tije. Acum sunt imobilizat la pat și voi putea să pun piciorul pe pământ la 6 săptămâni de la operație. Perioada de recuperare va fi de lungă durată atât la mână cât și la picior. Mulțumesc echipelor medicale care au luptat să îmi salveze viața și care au făcut tot ce a depins de dânșii să îmi salveze mâna și piciorul stâng. Am formulat plângere penala împotriva persoanei care m-a accidentat, sa fie trasă la răspundere și am speranța că se va face dreptate”, a spus bărbatul rănit în accidentul în care a fost implicată Monica Macovei, citat de România TV.