Suma pe care trebuie să o plătească Monica Macovei după ce a accident grav un motociclist

A fost stabilită suma pe care Monica Macovei trebuie să o plătească în urma accidentului de circulație de anul trecut din județul Constanța, atunci când a lovit un motociclist. Bărbatul, un pensionar MAI, în vârstă de 56 de ani a fost grav rănit.

15 ian. 2023, 12:54

Monica Macovei a fost implicată în data de 8 octombrie într-un accident rutier, care s-a produs pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai.  Motociclisul a stat două luni în spital și a susținut faptul că Monica Macovei a intrat pe contrasens și l-a lovit.

Bărbatul a cerut ca fostul ministru al Justiției să fie amendat judiciar, dar solicitarea a fost respinsă.

Suma pe care trebuie să o plătească Monica Macovei

Citiți și: Motociclistul împlicat în accident cu Monica Macovei, transferat la Spitalul Floreasca. Noi detalii din anchetă

Tribunalul București a decis ca fostul ministru al Justiției trebuie să-i plătească cheltuielile de judecată, în valoare de 2.000 de lei, potrivit realitatea.net

Judecătorii au respins contestația făcută de Macovei în procesul intentat procurorului care o cerceta în cazul accidentului din județul Constanța. În caz s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală gravă. Victima a stat mai bine de 2 luni în spital și n-a putut face acest lucru în luna decembrie a anului trecut.

Cel mai probabil, în zilele următoare vor fi audiați, rând pe rând, fostul ministru al justiției, Monica Macovei, victima, dar și martorii implicați în accident.

Imediat după ce informațiile despre accident au apărut în spațiul public, Macovei făcut o postare pe Facebook, unde și-a susținut nevinovăția, dar unde a ținut să precizeze că nu a pierdut nicio secundă controlul mașinii.

„Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”, a scris Monica Macovei.

Citiți și: Victima Monicăi Macovei a primit peste 90 de zile de îngrijiri medicale. Expertiza care îl îngroapă pe fostul ministru al Justiţiei. VIDEO