Monica Macovei cere DEMISIA lui Gabriel Oprea şi a lui Dan Mihalache

Europarlamentarul Monica Macovei cere demisia vicepremierului Gabriel Oprea şi a şefului Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache. 

22 oct. 2015, 14:27
Monica Macovei cere DEMISIA lui Gabriel Oprea şi a lui Dan Mihalache

Monica Macovei consideră necesare demisiile lui Gabriel Oprea după accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul din coloana oficială a vicepremierului şi cea a consilierului prezidenţial Dan Mihalache, după episodul în care a fost surprins dormind.

„De ce mai sunt încă în funcție ministrul-general Oprea de la Interne, secretarul de stat Şalaru de la Educație și consilierul Mihalache de la Cotroceni?

Opoziția este mai preocupată să-și împartă corupții cu PSD, decât să ajute la impunerea unor criterii de integritate și moralitate în societate.

Generalul Gabriel Oprea avea de dat explicații privind acuzațiile multiple de plagiat. Generalul Oprea avea de răspuns la mai multe întrebări legate de moartea polițistului Bogdan Gigina, despre care Poliția Capitalei recunoaște că „se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu (…) fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul București, asigurând deplasarea în siguranță, a unei coloane oficiale (…). Coloana oficială a viceprim – ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne”. Rudele polițistului spun că se afla în coloana oficială a ministrului, deși acesta nu avea dreptul la escortă, pentru că nu era o situație de urgență. În lipsa unor răspunsuri rapide și credibile, soluția este demisia generalului Oprea. (…) 

Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, nu mai avea nimic de explicat după ce a fost fotografiat dormind dus în sala întrevederii dintre delegațiile române și sârbe, la nivel de președinți. În schimb, nu dormea când s-a întâlnit cu un apropiat al ideologului lui Putin, Alekandr Dughin, și are de dat explicații.
Consilierul Mihalache avea opțiunea demisiei, neîntârziat și rușinat.

Nimeni nu se mai așteaptă ca prim-ministrul Ponta, plagiator dovedit și trimis în judecată pentru spălare de bani, fals în înscrisuri și complicitate la evaziune fiscală, să le ceară demisia celor doi membri ai Guvernului. Nimeni nu se așteaptă ca PSD, care a încăput pe mâna unui condamnat în primă instanță, să reacționeze în vreun fel și să ceară demisiile partenerilor de guvernare.

De neînțeles sunt însă tăcerea și lipsa de reacție a PNL și a președintelui Klaus Iohannis. Faptul că PNL l-a primit în partid pe Mircea Gutău, condamnat definitiv pentru corupție, și îl are în calcul pentru a candida la primăria municipiului Râmnicu Vâlcea ar putea fi o explicație: opoziția este mai preocupată să-și împartă corupții cu PSD, decât să ajute la impunerea unor criterii de integritate și moralitate în societate”, spune Monica Macovei.