Monica Macovei, implicată într-un accident rutier în Mangalia. Un motociclist este grav rănit

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a fost implicată sâmbătă într-un accident rutier produs pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai. Din primele informatii, fostul ministru al justitiei s-ar face vinovat pentru că a intrat pe contrasens. Accidentul a fost urmat de un incendiu, iar motociclistul este grav rănit. De cealaltă parte, Monica Macovei susține că nu ea ar fi provocat accidentul.

08 oct. 2022, 15:41

Monica Macovei, implicată într-un accident rutier DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai. Accidentul, urmat de un incendiu, s-a produs în jurul orei 13 şi au fost implicate un autoturism şi o motocicletă. În urma impactului, motocicleta a luat foc, iar motociclistul a fost grav rănit. Bărbatul a fost transportat la spital de echipajul SAJ, conștient, cu politraumatisme.

„Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani”, a transmis IPJ Constanța.

Citeşte şi: El este tânărul ucis de un șofer de 80 de ani care a întors pe linie dublă continuă în Mamaia. Dani nu a avut nicio şansă

Potrivit România tv, la volanul maşinii implicate în accident se afla fostul ministrul al Justiţiei Monica Macovei.

Motociclistul este un pensionar ISU. În urma impactului violent, motocicleta lui a luat foc și a ars complet, iar fostul pompier a ajuns la spital în stare foarte gravă.

„A fost găsit un pacient conștient cu fractură deschisă la un membru inferior, cu fractură deschisă membru superior și traumatism toracic. Pacientului i s-a acordat primul ajutor și a fopst preluat de către elicopterul SMURD și transportat la spitalul judetean”, a transmis un reprezentant ISU.

Monica Macovei a fost testată cu aparatul alcooltest şi drogtestul, ambele rezultate fiind negative.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Pentru că Monica Macovei deține funcția de avocat, dosarul va fi preluat însă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Citeşte şi: Carnagiu pe şosea, accident horror vineri seară. Microbuz spulberat de TIR, două persoane au murit pe loc

La câteva ore după accident, Monica Macovei a scris un mesaj pe Facebook, unde explică că nu ea ar fi provocat accidentul. Ea spune că, de fapt, motociclistul ar fi lovit-o în plin în aripa stângă a mașinii.

„Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”, a scris Monica Macovei.