UPDATE Monica Macovei şi-a recunoscut vina pentru accidentul în care a lăsat un motociclist invalid: „A mers pe recunoaştere, fără regrete. Nu a fost niciun regret până în prezent”

Marți, 13 februarie, a fost programat un nou termen de judecată în dosarul fostei ministre a Justiției, Monica Macovei, la Judecătoria Mangalia. La acest termen, Macovei s-a aflat pentru prima dată în aceeaşi încăpere cu victima accidentului rutier pe care l-a provocat.

13 feb. 2024, 10:52
UPDATE Monica Macovei şi-a recunoscut vina pentru accidentul în care a lăsat un motociclist invalid: „A mers pe recunoaştere, fără regrete. Nu a fost niciun regret până în prezent”

UPDATE

: Monica Macovei s-a prezentat, marţi, la Judecătoria Mangalia, acolo unde a fost un nou termen în dosarul în care este judecată pentru vătămare corporală din culpă. În cadrul procesului Macovei şi-a recunoscut vinovăţia pentru producerea accidentului.

La ieşirea de la instanţă fostul ministru al Justiţiei nu a dorit să facă vreun comentariu jurnaliştilor.

Bărbatul rănit în accidentul respectiv, Constantin Ilie, a povestit jurnaliştilor ce s-a întâmplat la termenul de marţi.

“Mă aşteptam să fiu audiat de domnul judecător. Nu am fost. S-a permis inculpatei să spună câteva cuvinte la final. Iar restul a fost treaba avocaţilor aleşi aici. A mers pe recunoaştere, fără regrete. Nu a fost niciun regret până în prezent. Mergem pe recunoaştere, procedura simplificată şi vedem. Am ieşit un pic dezamăgit de aici de avocatul ales al inculpatei şi de cel al asiguratorului. Mă simt aşa, cum să vă spun, practic umilit, pentru că avocatul inculpatei consideră că oferta făcută de asigurator este foarte generoasă, de parcă dânsul ar fi trecut prin ce am trecut eu şi ar fi suferit ce am suferit eu”, a afirmat Constantin Ilie.

Instanţa a rămas în pronunţare.

El a menţionat că a cerut daune de 500.000 de euro.

Ştirea iniţială

Macovei a fost trimisă în judecată, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în urma accidentului de acum un an din Mangalia, când a intrat pe contrasens şi a lovit un motociclist. Mai precis la data de 8 octombrie 2022, Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, în apropiere de Mangalia, pe podul care duce spre 2 Mai-Vama Veche şi „din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie”.

Acesta este cel de-al doilea termen, pe fond, în acest dosar. La termenul anterior, magistrații au amânat judecata din cauză că pentru unul dintre spitalele care se constituise parte civilă în dosar nu se trimisese citație.

Practic, trei spitale îi cer acum bani fostului ministru al Justiției, fiind vorba despre Spitalul Județean Constanța, Spitalul Floreasca și Institutul de Recuperare Medicală din Capitală, acolo unde motociclistul a primit îngrijiri medicale.

Citeşte şi: Judecătoarea Roxana Petcu, Inspecţia Judiciară: „Acelaşi nivel de rigoare ar trebui aplicat şi în cazul procurorilor”

„Sufăr și mai am de suferit destul. Din păcate, nu se vor rezolva problemele. Voi rămâne cu urmări grave. A fost greu de tot, nu cred că își poate închipui decât cineva care trece prin așa ceva. Preferam o altă variantă decât să sufăr atât de mult, nu vă spun care. Cred că toată lumea are aceeași părere despre astfel de oameni (n.r. Monica Macovei). Nu am vorbit cu ea până acum. Eu mi-am dat seama ce fel de om din momentul în care am fost accidentat și nici măcar nu a venit să vadă dacă am murit sau mai trăiesc”, a declarat acesta jurnaliștilor, potrivit Adevarul.

Deşi iniţial Monica Macovei, în declaraţiile date la poliţie, a dat vina pe motociclist, ulterior aceasta a cerut să încheie un acord de recunoaştere a faptei, însă procurorii Parchetului au refuzat.

„La 8 octombrie 2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C, provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110-120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie”, scriu procurorii în rechizitoriul trimis judecatorilor din Mangalia.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, lovitură năprasnică la adresa G4Media! Îl demolează pe Cristian Pantazi după un derapaj editorial: “Băieții sunt triști că și-au pierdut apartenența la gașca celor care fac jocurile în justiție! Rar proba mai mare de tupeu jegos!”