Monica Macovei: PNL tratează cu dispreţ Parlamentul European cu trimiterea lui Ovidiu Silaghi la Bruxelles

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a criticat dur PNL pentru trimiterea lui Ovidiu Silaghi în Parlamentul European, susţinând că românii nu vor să fie reprezentaţi la Bruxelles de politicieni suspectaţi de corupţie.

04 sept. 2013, 10:36
Monica Macovei: PNL tratează cu dispreţ Parlamentul European cu trimiterea lui Ovidiu Silaghi la Bruxelles

„Fidel sloganului „Împreună pentru corupţie”, PNL îi asigură o imunitate nouă lui Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Transporturilor, pentru care procurorii cer începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă. PNL tratează cu dispreţ Parlamentul European, ca şi cum acest Parlament ar fi o peşteră unde se ascund politicienii certaţi cu legea. Aşa a făcut şi PSD cu Adrian Severin, când nu i-a cerut ferm să îşi dea demisia din Parlamentul European, după ce ne-a făcut de ruşine, fiind filmat în timp ce negocia susţinerea unor amendamente pe bani”, a acuzat Monica Macovei, printr-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Liberalul Ovidiu Silaghi, care deţinea funcţia de deputat, şi-a dat marţi demisia din Parlament şi urmează să preia un post de europarlamentar. La fel a procedat şi colegul său Eduard Hellvig, care de asemenea va deveni eurodeputat. Cei doi vor ocupa locurile de la Parlamentul European vacantate de Cristian Buşoi şi Ramona Mănescu.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi pentru trafic de influenţă în formă continuată, faptă despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşită în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Silaghi a ocupat această funcţie din mai până în decembrie 2012. Ulterior, în iulie 2013, a fost nominalizat pentru aceeaşi funcţie, după vacantarea postului în urma demisiei lui Relu Fenechiu, condamnat printr-o hotărâre care nu e definitivă în dosarul „Transformatorul”. La 19 august, Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru portofoliul de la Transporturi.