Monica Macovei, prinsă cu ilegalităţi. AEP a confiscat aproape 300.000 de lei destinaţi campaniei electorale

Monica Macovei primește o lovitură grea de imagine din partea autorităților. În urma controalelor făcute de Autoritatea Electorală Permanentă după alegerile prezidențiale de anul trecut, AEP a decis confiscarea a aproape 300.000 de lei din banii destinaţi campaniei electorale a Monicăi Macovei, informează Digi24.

RomaniaTV.net
06 apr. 2015, 13:34
Monica Macovei, prinsă cu ilegalităţi. AEP a confiscat aproape 300.000 de lei destinaţi campaniei electorale

Monica Macovei rămâne fără 291.415 lei. Pe lângă banii confiscaţi, fostul candidat la preşedinţie primeşte și o amendă de 55.000 de lei, decizie luată în urma neregulilor înregistrate în privinţa fodurilor destinate campaniei candidatului independent.

Datele apar într-un raport al AEP, publicat în Monitorul Oficial. În urma abaterilor partidelor și candidaților, AEP a confiscat o sumă totală de 413.575 de lei.

Monica Macovei a reacţionat după publicarea raportului, susţinând că AEP nu a ținut seama de procedura sistemului PayPal.

În urma publicării raportului AEP pentru toți candidații la alegerile prezidențiale, care conține și sume confiscate de la candidați independenți sau de la partide politice care au avut candidați, fac următoarele precizări:

Unele persoane au făcut donații mici prin sistemul PayPal, prin bancă, cu cardul. Iar acești bani nu puteau fi folosiți în campanie decât după ce erau transferați de sistemul PayPal în contul de campanie, adică la câteva zile de la data donației. Așadar este o procedură în doi pași, și numai după pasul doi, prin care donațiile intrau în contul de campanie, acestea puteau fi declarate și folosite.

AEP nu a ținut seama de procedura sistemului PayPal și a decis să confiște sume care au fost primite și cheltuite transparent. Am respectat în totalitate legea și toate donațiile și cheltuielile din campanie s-au făcut prin mandatar financiar, așa cum prevede legea.

Mai mult, mandatarul financiar a declarat la AEP și sumele primite înainte de începerea campaniei, deși legea spune că se aplică numai în timpul campaniei electorale. Deci am făcut mai mult decât ne cere legea, tocmai pentru a da un exemplu de transparență. AEP a confiscat și acești bani, deși nu erau din campania electorală și fuseseră primiți și cheltuiți transparent. Ultimul cuvânt îl va avea instanța de judecată„, a precizat Macovei.