Monica Macovei, PROTEST la sediul Avocatului Poporului: Ori alegeri locale ANTICIPATE, ori lege în Parlament

Monica Macovei a protestat, joi, la sediul Avocatul Poporului, faţă de decizia Executivului de a adopta ordonanţa de urgenţă privind migraţia aleşilor locali. Macovei a cerut Avocatului Poporului să conteste ordonanţa la CCR.

28 aug. 2014, 10:02
Monica Macovei, PROTEST la sediul Avocatului Poporului: Ori alegeri locale ANTICIPATE, ori lege în Parlament

Monica Macovei a protestat, însoţită de un grup de susţinători, în faţa sediului Avocatului Poporului, arătând ca PSD este responsabil pentru proiectul de OUG.

Am venit sa depun o cerere la Avocatul Poporului pentru ca, in cazul in care se va adopta aceasta OUG, sa o conteste la CCR”, a spus Macovei.

Prezidenţiabilul a motivat neconstitutionalitatea proiectului prin faptul ca Legea alesilor locali se suspenda 10 zile (n.red. – ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că termenul este de 45 de zile), nefiind vorba de o aplicare pentru totdeauna a prevederilor.

Guvernul adoptă OUG privind MIGRAŢIA. Ponta: Aleşii locali vor avea 45 DE ZILE să-şi aleagă afilierea politică

Se vorbeste de suspendarea legii pentru 10 zile, deci nu e vorba de o modificare pentru viitor si pentru totdeauna a legii. Aceasta contravine ideii de lege si de stat de drept. In al doilea rind, o lege nu poate fi suspendata numai zece zile, cit sa-ti faci tu treaba, sa-ti aduci primarii, sa le dai banii si sa aduci voturile oamenilor, dupa care sa pui inapoi legea in vigoare. Soluţia legală era: fie să modifice legea prin parlament pentru totdeauna, fie prin decizia organizarii de alegeri locale anticipate”, a arătat Monica Macovei.

Macovei a explicat ca varianta alegerilor locale anticipate este o soluţie acceptabila. „Stop comertului cu primari, pentru ca acest comert inseamna comert cu oameni”, a completat Macovei.

Monica Macovei a fost primita de Avocatul Poporului, după ce îi ceruse public, in declaratia din fata institutiei, sa atace la Curtea Constitutionala (CCR) viitoarea ordonanta de urgenta care permite migratia alesilor locali.

MITING în scaune: PNL şi PDL au protestat la Guvern faţă de Ordonanţa privind migraţia primarilor VIDEO