Monica Macovei: PSD a băgat astăzi Camera Deputaţilor în grupul infracţional organizat

Europarlamentarul Monica Macovei susține că ''majoritatea din Camera Deputaților a dat astăzi liber la corupție la cel mai înalt nivel''.

09 iun. 2015, 09:43
Monica Macovei: PSD a băgat astăzi Camera Deputaţilor în grupul infracţional organizat

Deputaţii au respins marţi, în şedinţa de plen, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese. 

”PSD a băgat astăzi Camera Deputaților în grupul infracțional organizat. Deputații au blocat justiția pentru ca un prim-ministru în funcție să nu fie anchetat pentru fapte de corupție, dând astfel cel mai puternic semnal că politicienii sunt mai presus de lege și invincibili. Respingerea cererii DNA arată că nici Ponta, și nici deputații care îl apără nu cred că Ponta este nevinovat.

Dacă ar fi nevinovat, chiar el ar fi cerut deputaților să aprobe prin vot cererea DNA. Pentru Ponta și PSD, justiția egală pentru toți este doar un slogan electoral, terfelit în noroiul intereselor unui grup infracțional organizat”, afirmă fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, într-o declarație de presă. 

Deputaţii au respins solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, pentru conflict de interese. 231 de deputaţi s-au pronunţat împotriva urmăririi penale a premierului, iar 120 pentru urmărirea penală. Votul a fost secret, cu bile.

Era un rezultat normal„, a fost reacţia lui Ponta, după anunţarea votului.

CITEŞTE ŞI Deputaţii au RESPINS cererea DNA de urmărire penală a lui VICTOR PONTA. Scorul: 231 de voturi la 120