Monica Macovei, scrisoare trimisă parlamentarilor pe tema ofiţerilor acoperiţi

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la Preşedinţie, le solicită preşedinţilor comisiilor parlamentare de control al activităţii SRI şi SIE, într-o scrisoare transmisă vineri, să se sesizeze 'de urgenţă' pentru a clarifica afirmaţiile şefului statului conform cărora în rândul actualilor candidaţi ar exista 'ofiţeri sub acoperire'.

12 sept. 2014, 11:36
Monica Macovei, scrisoare trimisă parlamentarilor pe tema ofiţerilor acoperiţi

Scrisoarea survine solicitării verbale pe aceeaşi temă adresate joi de Monica Macovei comisiilor permanente de control al SRI şi SIE.

‘Ar fi un lucru foarte grav şi un atentat la democraţie în România ca viitorul preşedinte să fie ‘ofiţer sub acoperire”, afirmă Monica Macovei în scrisoarea trimisă şefilor celor două comisii.

Băsescu: Există candidaţi la prezidenţiale care au fost ofiţeri de securitate. Îi voi deconspira VIDEO

Monica Macovei susţine că ‘afirmaţiile preşedintelui trebuie clarificate instituţional’, motiv pentru care comisiile de control al SRI şi SIE trebuie să-i audieze pe directorii celor două servicii de informaţii pentru a afla adevărul.

‘Avem servicii de informaţii care s-au reformat în procesul de aderare şi colaborare cu NATO, iar în timp au dat dovadă de profesionalism, apreciat inclusiv de partenerii externi. Afirmaţiile că, într-un fel sau altul, serviciile de informaţii româneşti ar fi implicate în procesul electoral vulnerabilizează aceste instituţii şi discreditează munca atâtor profesionişti care veghează la securitatea României’, se arată în scrisoare.

Iohannis: Băsescu are obligaţia de a-l denunţa pe prezidenţiabilul care e ofiţer sub acoperire VIDEO

Monica Macovei susţine, în scrisoare, că ‘este de datoria comisiilor parlamentare să evite decredibilizarea SRI şi SIE şi să asigure cetăţenii români şi partenerii externi că procesul democratic din România nu este viciat, iar viitorul preşedinte al României nu va fi un agent acoperit, va fi ales de oameni şi va lucra pentru oameni’.

Macovei respinge ipoteza că ar fi ‘ofiţer sub acoperire’.

Opoziţia cere COMISIE DE ANCHETĂ pentru a depista ofiţerul acoperit. Traian Băsescu ar putea fi audiat