Monica Macovei: TRAIAN BĂSESCU ar trebui să iasă cu o poziţie publică. Ştie foarte multe lucruri

Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, crede că Traian Băsescu ar trebui să aibă o poziţie publică în contextul scandalului Elena Udrea-Florian Coldea.

07 feb. 2015, 08:01
Monica Macovei: TRAIAN BĂSESCU ar trebui să iasă cu o poziţie publică. Ştie foarte multe lucruri

Monica Macovei crede că strategia Elenei Udrea de a acuza SRI de implicare în campania electorală are toate datele unei tactici de diversiune.

„E simplu: când tu eşti acuzat de ceva, arunci o bombă să se vorbească despre alţii, nu despre tine ca cercetat penal”, a spus fostul ministru al Justiţiei la Gândul LIVE.

În privinţa fostului şef al statului, Traian Băsescu, Monica Macovei crede că, în contextul discuţiilor despre ameninţările teroriste purtate în Parlamentul European şi în Statele Membre, ca şi în condiţiile scandalurilor interne legate de serviciile de informaţii, ar trebui să iasă cu o poziţie publică.

Adriana Săftoiu: Tăcerea lui TRAIAN BĂSESCU este absolut asurzitoare, grosolană

„Cred că da. Ştie foarte multe lucruri. A lucrat cu serviciile, cu statele europene, s-a ocupat de siguranţa naţională, e cel mai competent să vorbească”, spune euroaparlamentarul.

În opinia sa, acuzaţiile Elenei Udrea nu trebuie văzute în cheia existenţei unui control asupra Justiţiei din partea altor instituţii. „Eu nu cred că Justiţia este uşor de controlat. Sunt magistraţi, destul de mulţi ca să fie o problemă, care au relaţii cu politicienii şi care dau soluţii în favoarea politicienilor. Dar Justiţia nu este, în ansamblu, sub control”, a adăugat fostul ministru.