Monica Niculescu, a patra victorie consecutivă la Doha. Va juca în optimi cu Caroline Wozniacki

Monica Niculescu a acces în optimile de finală ale turneului de tenis de la Doha, beneficiind de abandonul adversarei sale, slovaca Magdalena Rîbarikova.

RomaniaTV.net
14 feb. 2018, 18:26
Monica Niculescu, a patra victorie consecutivă la Doha. Va juca în optimi cu Caroline Wozniacki

Monica Niculescu a câştigat la Doha două meciuri în calificări, cu japoneza Rika Ozaki şi nemţoaica Andrea Petkovic, iar în turul 1 a produs o mare surpriză, învingând-o pe Maria Şarapova. Miercuri a întâlnit-o pe numărul 18 mondial, jucătoarea slovacă Magdalena Rîbarikova, numărul 18 mondial.

După un prim set câştigat de slovacă la tie-break, dar în care Monica a irosit trei mingi de meci, compatrioata noastră a preluat iniţiativa şi l-a câştigat pe cel de-al doilea cu 6-2. Practic meciul s-a încheiat după două ore şi 16 minute, Rîbarikova retrăgându-se la scorul de 6-7, 6-2, 3-0. Următoarea adversară a Monicăi Niculescu va fi, joi, numărul 1 mondial, daneza Caroline Wozniacki.

În urma succesului de miercuri Monica Niculescu face un salt de 17 locuri în ierarhia WTA, urmând să urce de pe 92 pe 75, chiar deasupra Kristinei Pliskova, sora geamănă a Karolinei Pliskova.

Anterior, s-au mai calificat în optimi la Doha Simona Halep, care a eliminat-o pe Ekaterina Makarova, şi Sorana Cîrstea, care a trecut de Elise Mertens.

Calificarea în turul al treilea al Qatar Open este recompensată cu un premiu în valoare de 33.750 de dolari şi cu 105 puncte WTA.