Monica Niculescu, eliminată în optimi la Linz, după 1-6, 1-6, cu Garbine Muguruza

Monica Niculescu s-a oprit în optimile turneului de la Linz, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de euro, după ce a pierdut meciul cu Garbine Muguruza, scor 1-6, 1-6.

RomaniaTV.net
14 oct. 2016, 05:26
Monica Niculescu, eliminată în optimi la Linz, după 1-6, 1-6, cu Garbine Muguruza

Partida dintre cele două sportive a durat o oră și patru minute. În primul set sportiva din Spania s-a distanțat rapid la 3-0, după ce a reușit să câștige pe serviciul Monicăi Niculescu în game-ul al doilea. Muguruza și-a continuat seria bună și a menținut distanța, iar în game-ul șase a reușit un nou break. În final, ocupanta locului 6 în clasamentul mondial a servit pentru câștigarea setului pe care și l-a adjudecat, scor 6-1.

Actul secund a început la fel de prost pentru Niculescu, care s-a văzut din nou condusă cu 3-0. A reușit să câștige pe serviciul adversarei și s-a apropiat la 3-1, însă, imediat, Muguruza a reușit un rebreak, iar scorul a devenit 4-1. În final, sportiva din Spania a câștigat și setul doi cu același scor, 6-1, după un break în ultimul game, și s-a calificat în sferturile de finală la Linz, acolo unde o va întâlni pe Viktorija Golubic din Elveția, locul 62 în clasamentul mondial.

Pentru accederea în optimile de finală ale turneului de la Linz, Monica Niculescu va încasa un cec în valoare de 2,669 de dolari și 30 de puncte în clasamentul WTA.