Monica Niculescu, victorie cu Kirsten Flipkens la turneul de la Hobart. Românca s-a calificat în sferturi

Monica Niculescu a învins-o marți, pe Kirsten Flipkens, cu 6-3, 6-2, în turul secund al turneului de la Hobart, din categoria WTA International. 

10 ian. 2017, 05:07
Monica Niculescu, victorie cu Kirsten Flipkens la turneul de la Hobart. Românca s-a calificat în sferturi

Monica Niculescu – Kirsten Flipkens, cu 6-3, 6-2. Românca, favorită numărul 3 la acest turneu și locul 40 în lume, avea prima șansă în întâlnirea cu belgianca aflată pe poziția a 73-a. Cele două s-au mai întâlnit până acum de cinci ori, iar Flipkens a câștigat trei dintre aceste confruntări. Primul meci direct a avut loc chiar la Hobart, în sferturile de finală din 2013, atunci când belgianca s-a impus cu 2-6 6-4 6-0.

Ultima partidă a fost câștigată însă de Monica Niculescu, 6-4 6-2, în finalul sezonului trecut, în primul tur de la Luxemburg. După acel succes, românca a fost de neoprit și a câștigat chiar turneul din Ducat, după o finală în care a dispus de Petra Kvitova, cu 6-4 6-0.

Cele două jucătoare veneau după succese cu 6-2 6-3 în fața Jelenei Jankovic (în cazul lui Niculescu), respectiv cu 7-6(10) 6-4, în fața lui Jamee Fourlis (în cazul lui Flipkens). Învingătoarea meciului de marți va juca în sferturile de finală cu cea care va câștiga confruntarea Risa Ozaki – Lucie Safarova, programată miercuri.

În săptămâna precedentă, Monica Niculescu s-a oprit în turul secund la Shenzhen, învinsă de Wang Qiang. în timp ce Kirsten Flipkens a pierdut în runda inauguruală la Auckland, în fața Anei Konjuh6-4 3-6 6-3. În urmă cu un an, belgianca ajungea până în finala turneului neo-zeelandez.