Monica Pop a răbufnit după vestea morții Ronei Hartner: „A stat două luni fără tratament. E important de știut cine și cum a condus tratamentul oncologic”

Monica Pop a vorbit despre diagnosticul Ronei Hartner și tratamentul pe care l-a primit înainte de a muri. Medicul a criticat dur felul în care a fost tratată celebra artistă.

24 nov. 2023, 20:44
Monica Pop a răbufnit după vestea morții Ronei Hartner: „A stat două luni fără tratament. E important de știut cine și cum a condus tratamentul oncologic”
Monica Pop a răbufnit după vestea morții Ronei Hartner: "A stat două luni fără tratament. E important de știut cine și cum a condus tratamentul oncologic"

Enigma tratamentului urmat de Rona Hartner. Medicul Monica Pop a spus că i se pare bizar faptul că, deși actrița a fost diagnosticată cu cancer, timp de două luni nu a primit niciun tratament.

Citește și Rona Hartner şi-a făcut testamentul înainte să moară. Cine moşteneşte averea artistei: „Îi las totul!”

„Din ceea ce a relatat ea, la un moment dat a început să tușească, a tot tușit două luni, s-a dus la Paris, la toți specialiștii și au zis că nu are absolut nimic. S-a întors în țară și în ziua respectivă au pus diagnosticul de metastaze pulmonare. Deci incredibil, a stat două luni fără tratament, eu n-am auzit așa ceva, vreau să vă spun că nu știu cine și cum a condus tratamentul acesta oncologic, e foarte important de știut lucrul acesta”, a spus medicul Monica Pop, potrivit Fanatik.

Medicul a mai spus că nu înțelege nici de ce Rona Hartner nu a fost operată, mai ales în condițiile în care artista spunea că metastazele nu s-au redus. Credea că a învins boala, dar a revenit și i-a fost fatală.

Citește și Cum l-a umilit Rona Hartner pe Dan Negru în fața tuturor. Întâmplarea din spatele camerelor neștiută de mulți

„A pierdut două luni de tratament… S-a întors la Paris, acolo a avut niște speranțe, am auzit-o vorbind și era foarte veselă pentru faptul că metastazele cerebrale s-au redus, erau chiar în remisie. Asta e ceea ce am auzit ultima dată că a spus ea și toată lumea s-a bucurat, vă dați seama. Ea a fost convinsă că a depășit. Nu știu nimic despre această metastază care am înțeles că a crescut și nu înțeleg de ce nu a fost operată”, a adăugat Monica Pop.

Rona Hartner a murit de cancer la 50 de ani

Rona Hartner a murit cu o zi în urmă, la vârsta de 50 de ani. În luna iulie, la 4 ani după ce a învins cancerul de colon, Rona Hartner anunţa că se confruntă din nou cu nemiloasa maladie. Artista a aflat că de data aceasta avea cancer la plămâni în stadiul 4 şi deja se manifesta cu metastaze.

Vestea a tulburat-o pe vedetă, care a încercat să îşi găsească puterea să lupte din nou. Adevărul l-a aflat în urma unui control, din cauza unei tuse care nu îi mai trecea.

„A apărut un cancer în faza patru, din nou, pe fond de stres sigur şi mă lupt cu el. Acum aştept rezultatele de la biopsie şi o să fac ce am de făcut. Nu simt nimic fizic, în sensul că este obositor să ai un cancer în corp, deci da, am o stare de oboseală permanentă. Am un suflu foarte scurt şi nu prea reuşesc să respir destul de bine ca să pot să cânt la capacitate, dar o să încerc, dacă văd că nu o să mă descurc, o să anulez spectacolele o perioadă şi le reiau după ce îmi revin. Practic de două luni tușeam încontinuu.

Am fost să văd foarte mulți doctori în Franța, care nu mi-au găsit niciun diagnostic. Și atunci m-am dus în România la un pneumolog român, foarte bun, care m-a auzit o singură dată tușind și m-a trimis imediat la radiografie. Mi-a zis că s-a găsit o pneumonie atipică și după părerea ei, este ceva mult mai grav. M-am dus în Franța și am început să fac niște investigații și pe 12 iulie mi-a picat diagnosticul, pentru că cine caută, găsește. Diagnosticul spunea pur și simplu că am cancer în faza patru. Deja este cu metastaze„, declarase Rona Hartner, la Antena Stars.