Monica Pop, despre folosirea Ivermectinei în tratamentul antiCOVID: E un pas și duce la salvare de vieți!

Monica Pop a vorbit despre rezultatele Ivermectinei în tratamentul pentru infecţia cu coronavirus. Doctorul subliniază faptul că orice medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți.

28 ian. 2021, 09:49
Monica Pop, despre folosirea Ivermectinei în tratamentul antiCOVID: E un pas și duce la salvare de vieți!
Monica Pop, medic oftalmolog

Monica Pop, despre folosirea Ivermectinei în tratamentul antiCOVID. Ion Alexie, medic specialis în Statele Unite ale Americii susţinea în urmă cu câteva zile de efectele benefice pe care le-a obţinut în tratarea pacienţilor, infectaţi cu COVID, cu ivermectină.

Monica Pop, despre folosirea Ivermectinei în tratamentul antiCOVID. Ce spune medicul specialist

„Este o prezentare a unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Liverpool unde a făcut o analiză care arată clar că, per total, Ivermectina a scăzut mortalitatea cu 75%. Deci o eroare chiar dacă nu era de 75% sau să zicem că scade la 50% sau chiar și cu 20%, dar e un rezultat imens, pentru că Remdesivirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, Arbidolul nu s-a dovedid niciodată să scadă mortalitatea, pentru că Favipiravirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, ci numai steroizii s-au dovedit”, spunea Ion Alexie, cadrul unui interviu.

În replică Monica Pop a venit să susţină ideea folosirii oricărui medicament care poate ajuta la lupta cu virusul ucigaş.

„Știți foarte bine de ce există această reticență, pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică. Atâta timp cât ai văzut un rezultat pozitiv la un medicament trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact.

Și vreau să-l contrazic pe domnul doctor Alexie, pentru că nu trebuie minimalizat niciun medicament pentru că oamenii au făcut ce au putut și au folosit ceea ce au avut la îndemână în momentul respectiv. S-au salvat foarte multe vieți pentru că infecționiștii spun că la fiecare infectat există cam cinci contacți care au făcut boala aceasta și care nu au ajuns niciodată în atenția autorităților pentru că s-au vindecat, deci numărul de vindecați e mult mai mare decât știm noi că este, însă – încă o dată spun – orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”, a spus Monica Pop la Antena 3.

Specialiştii din Sănătate atrag atenţia că utilizarea medicamentului Ivermectină în tratamentul Covid reprezintă un risc. Studiile despre medicamentul veterinar sunt inconsistente, precizează reprezentanții ministerului.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, despre Ivermectină: „Agenţia Europeană a Medicamentului a contactat FDA şi ar putea intra în procedură accelerată de autorizare”


loading...