Monica Pop, despre pacienţii COVID care refuză internarea în spital: Este o mare jignire. Nu mai sunt oameni corecţi

Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, consideră că persoanele bolnave de coronavirus care refuză externarea nu trebuie desconsiderate de populaţie.

RomaniaTV.net
17 iul. 2020, 07:43
Monica Pop, despre pacienţii COVID care refuză internarea în spital: Este o mare jignire. Nu mai sunt oameni corecţi

După ce s-a suspendat temporar izolarea şi carantinarea în Capitală, pacienţii infectaţi cu coronavirus au luat decizia de a pleca acasă. Acest lucru este posibil după semnarea unei declaraţii pe propria răspundere.

Citeşte şi: RESTRICŢII la slujbele din biserică după prelungirea stării de alertă. Anunţul făcut de Patriarhia Română

Monica Pop este de părere că persoanele bolnave de COVID care refuză externarea nu trebuie desconsiderate. Mai mult decât atât, medicul consideră că acest lucru este o jignire.

„De ce nu există încredere în ei ??!! De ce se porneşte de la ideea că toţi sunt penali? De ce îi desconsideră unii pe cei care au cerut externarea, pentru a sta acasă în izolare???!!! De ce se porneşte de la premisa de rău, de incorectitutdine? 550 de purtător au plecat, acasă, la cerere, conform legii! Corect! De ce se spun unii decidenţi că îi vor îmbolnăvi pe alţii?! E o mare jignire!!! Toţi au semnat că vor sta în izolare şi că, dacă nu o vor respecta, vor primi pedepse şi amenzi imense!!! De ce nu există încredere în ei ??!! De ce se porneşte de la ideea că toţi sunt penali? Oare nu mai sunt oameni corecţi şi conştienţi în ţara asta? Toţi mint şi înşeală??!! Trebuie să credem în conştienţă şi în corectitudine, nu să inducem panică!”, a scris Monica Pop pe contul ei de Facebook.