Monica Pop, despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: „Am speranțe mari. În curând va fi din nou pe scenă”

Monica Pop a vorbit despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Potrivit medicului, actorul a trecut deja peste ce a fost mai greu și i-a felicitat pe medici și pe anesteziști pentru implicare.

15 mai 2024, 10:53
Monica Pop, despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: „Am speranțe mari. În curând va fi din nou pe scenă”

Monica Pop a spus că Florin Piersic a depășit cel mai greu moment și că a luat o decizie bună că a ales să vină la București să fie operat și tratat.

„Este destul de bine și eu am speranțe foarte mari, pentru că medicii au lucrat absolut extraordinar și șanse sunt. Eu sper din suflet să depășească situația… Și, vă spun un lucru, dacă inima lui a suportat atâtea ore de anestezie, pentru că este o operația grea ceea ce a avut el, înseamnă că e bine. Părerea mea e că în curând va fi din nou pe scenă”, a declarat Monica Pop pentru Viva.

Citește și Maia Morgenstern, declarații emoționante despre rolul din filmul „Patimile lui Hristos”: „Mare scandal a fost. Am fost îngrozitor de lovită”

În ceea ce privește transferul lui Florin Piersic la București, Monica Pop a spus că: „Exact așa a fost. Dar să știți că în cazuri de genul acesta bolnavul este suveran. Ce vrea bolnavul asta se face, nu poți să îi impui. Și problema se pune așa: el are o parte de familie aici. Acesta este un aspect și în al doilea rând, dacă el are încredere într-un medic poate să meargă și la Baia Mare, dacă vrea. E firesc așa”.

„Am văzut că se discuta undeva că era bine să fie într-un spital dotat cu de toate. Păi Municipalul e cu de toate? Dar trebuie să ai și încredere. Peste tot sunt medici buni, dar dacă el a vrut aici, așa s-a făcut. Și dacă e vorba de afecțiuni infecțioase, categoric Spitalul Matei Balș este în frunte”, a precizat medicul Monica Pop.

Citește și Cine este Ilie, preotul din Argeș, ucis de un tânăr de 18 ani fără permis. Acesta a lăsat în urmă o soție și doi copii

Florin Piersic: „Tineti-ma aproape, pentru că mai am de spus multe povesti minunatului meu public”

Joia trecută, marele actor a fost operat de urgență. Medicii i-au scos proteza pe care o avea de cinci ani la genunchiul stâng, si în jurul căreia s-au format colonii de bacterii din cauza septicemiei. I-au montat o proteză provizorie care eliberează tratament cu antibiotic. Starea de sănătate a lui Florin Piersic se ameliorează ușor de la o zi la alta, dar actorul rămâne internat în secția de terapie intensivă a Spitalului Foișor din București.

Florin Piersic a trimis, în urmă cu câteva zile, un mesaj de pe patul de spital. „Cu această ocazie, vă dau și o veste: „sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc. Mă amuză cand văd la premiile Oscar cum vin actorii premiați cu un pomelnic de mulțumiri, dar astăzi chiar vreau sa ii pun fiecăruia medalia inimi mele in piept. Mă refer la Prof. Dr. Adrian Molnar, Dr. Horia Roșianu, Dr. Florin Crișan, Dr. Raed Arafat, Prof. Dr Streinu Cercel. Dr. Adrian Marinescu, eroii mei – Dr. Șerban Dragosloveanu și Dr. Denisa Anastase, împreună cu Dr. Adelina Moise, cea care m-a trimis în lumea viselor in timpul operației, dar…m-a și adus înapoi. Vă iubesc pe toți, oameni buni și va copleșesc cu recunoștința mea! Tineti-ma aproape, pentru că mai am de spus multe povesti minunatului meu public”.