Monica Pop, mărturii ÎNFIORĂTOARE din mijlocul răniţilor: „E ceva MONSTRUOS”

O parte dintre răniţii care au ajuns la Spitalul de Arşi au şi leziuni oftalmologice. Medicul Monica Pop a declarat că unii dintre ei au răni foarte grave. Şi la spitalul de Oftalmologie au ajuns răniţi, bună parte dintre ei fiind minori, însă medicul Monica Pop a mers şi la Spitalul de Arşi pentru a-i ajuta pe cei în suferinţă.

RomaniaTV.net
31 oct. 2015, 17:35
Monica Pop, mărturii ÎNFIORĂTOARE din mijlocul răniţilor: „E ceva MONSTRUOS”

Monica Pop, medic cu zeci de ani de experienţă, spune că, păstrând proporţiile gravitatea celor întâmplate este similară cu cea a cutremurului din 1977.

Imaginile văzute în Spitalul de Arşi a cutremurat-o pe medicul Monica Pop. „Este foarte impresionant ce este înauntru. Îngrozitor! Am văzut un pacient carbonizat care este neidentificat. Dintre cei 20 pe care i-am văzut, şapte sau opt au leziuni oftalmice foarte grave. Nu ştiu câţi dintre ei au şanse să supravieţuiască. Este foarte impresionant, şi pentru noi. Unul şi-a pierdut vederea, dar dintre cei care sunt intubaţi nu avem de unde să ştim cu exactitate. La unii abia am putut deschide pleoapa pentru a face tratamentul pentru că au nişte edeme ale feţei monstruoase. Cei care au arsuri oftalmice sunt într-o stare fizică foarte, foarte gravă. Nu ştiu câţi or să supravieţuiască. Sunt plini de funingine şi pe pleoape”, a declarat Monica Pop.

Directorul Spitalului de Oftalmologie a apreciat că medicii au făcut faţă cu brio situaţiei create.

„Am sperat să nu mai văd niciodată ce am văzut la cutremurul din ’77, când eram studentă la Medicină, dar uite că se repetă. Sigur, că de mai mică anvergură, dar de gravitate extraordinară”, a punctat medicul Monica Pop.

Aceasta a remarcat că aproape toţi răniţii aveau arsuri în partea superioară a corpului. „Pe cei care erau în stare gravă nu cred că îi poate recunoaşte cineva după faţă. Toţi, însă, aveau arsuri în partea de sus. Nu am văzut niciunul la picioare. Pe cineva chiar au identificat după aspectul membrelor inferioarea. Dacă pe mine m-a imprsionat – şi fac medicină de urgenţă de o viaţă – vă daţi seama ce e acolo”, a punctat Monica Pop.