Monica Pop face chimioterapie şi după şapte ani după ce a aflat că are cancer

Medicul Monica Pop a dezvăluit marţi seara, la Antena 3, că şi acum mai face şedinţe de chimioterapie după şapte ani de la aflarea veştii că suferă de cancer de colon.

20 ian. 2021, 14:42
Monica Pop face chimioterapie şi după şapte ani după ce a aflat că are cancer
Monica Pop face chimioterapie şi după şapte ani după ce a aflat că are cancer

Monica Pop face chimioterapie şi după şapte ani după ce a aflat că are cancer.

„Vin de la perfuzie. Şi vă rog frumos să nu spuneţi ceva ce nu ştiţi. Niciunul, niciodată(…) Sunt persoane oncologice care fac acest tratament toată viaţa, atât cât o au. Eu am întrebat cât tip mai fac şi mi-au spus ani şi ani. O să vedem”, a spus prof. dr. Monica Pop, marţi, la Antena 3.

Monica Pop a fost diagnosticată cu cancer la colon în urmă cu circa şapte ani. A făcut chimioterapie şi patru operaţii.

„Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi.

N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine. Și cu toate acestea s-a întâmplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic. (…) Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis: „Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva”. Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de dimineață a început peritonita”, povestea în urmă cu câţiva ani Monica Pop, la Antena 3.

Inițial, a reușit să învingă cancerul. Din nefericire, boala i-a recidivat după trei ani, însă Monica Pop nu şi-a pierdut speranţa, iar în prezent reuşeşte să ţină boala sub control.

Citeşte şi: Monica Pop, despre campania de vaccinare. „Este malpraxis grav!”

 

Dr. Monica Pop cere test pentru alergii înainte de vaccinul anti-COVID. „Au fost numeroase reacţii alergice”

Medicul Monica Pop a declarat, la România Tv, că ar fi nevoie de efectuarea unui teste pentru depistarea alergiilor înainte ca persoanele să fie vaccinate anti-COVID deoarece pot exista reacţii adverse.

„Pentru care motiv nu se face test? Eu am crezut că vaccinul ăsta e ca toate vaccinurile unidoză, într-o seringă. N-am ştiu că e un flacon din care se fac la cinci persoane vaccinul.

De ce nu se face test? Pentru că dacă un medic face o injecţie, o perfuzie unui pacient şi acela face şoc anafilactic fără să-l fi testat înainte, este cea mai gravă dovadă de malpraxis.

Au fost numeroase reacţii alergice, mai grave sau mai puţin grave. Era normal, aşa gândesc eu, era normal să se facă test. Testul acela este foarte simplu de făcut”, a afirmat medicul oftalmolog.