Monica Pop îl contrazice pe Raed Arafat: „Vaccinul antiCovid nu întrerupe boala”

Medicul Monica Pop îl contrazice pe Raed Arafat, care a afirmat că vaccinarea a 60% din populație va întrerupe șirul infectărilor cu COVID.

25 dec. 2020, 16:25
Monica Pop îl contrazice pe Raed Arafat: „Vaccinul antiCovid nu întrerupe boala”

De asemenea, dr Valeiu Gheorghiță a spus că vaccinarea „este cea mai sigură și scurtă cale medicală prin care putem pune punct pandemiei”. Totuși, Monica Pop spune clar și răspicat că toți cei care fac vaccinul antiCovid vor face boala.

„Vaccinul nu întrerupe boala. Cine spune prostia asta. Cel care face vaccin împotriva oricărei boli face boala, dar face o formă foarte ușoară. Nu se întrerupe lanțul. Se întrerupe șirul cazurilor grave. Să citească fiecare om prospectul. Și apoi să ia hotărârea. Vaccinurile au salvat omenirea, dar toată lumea are nevoie ca un vaccin să fie testat și timpul e scurt”, a declarat Monica Pop.

Vaccinul antiCovid a ajuns vineri în România

Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns în România. A intrat în ţară prin vama Nădlac 2, vineri, în jurul orei 13.40.

Sâmbătă, dozele de vaccin vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

„Asistam la un moment istoric, care arata ca lumea a gasit o solutie si incepem sa o aplicam. UE a reusit sa nu dezamageasca cetatenii. Asa cum a intrat acest camion, au intrat in toate tarile membre. A fost un efort imens la care au participat toate tarile membre.

Este o speranta, dar atentie, nu inseamna ca problema s-a rezolvat si uitam de masurile de distantare si de masti. Vom lucra pe doua fronturi: combatere si limitare si vaccinare, care speram ca va duce la stoparea problemei, in timp, bineinteles”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Adrian Marinescu: Vaccinul împotriva COVID e cât se poate de sigur

La rândul său, medicul Adrian Marinescu a declarat că vaccinul antiCovid care a ajuns în România este cât se poate de sigur și nu dă reacții adverse grave.

„Știm că e un vaccin cât se poate de sigur, obținut într-o perioadă scurtă. În condiții de pandemie, toate resursele s-au donat către crearea vaccinului. S-a obținut un vaccin cât se poate de sigur. E vorba de mult mai puține reacții adverse față de alte vaccinuri. Sunt niște reacții adverse foarte rare care dispar repede. E un vaccin sigur și pornesc de la experiență când spun asta. Eu mă voi vaccina, aștept ziua de 27 decembrie. Chiar dacă sunt puține doze, e un mesaj că lucrurile încep să funcționeze”, a spus Adrian Marinescu.