Monica Pop, revoltată de modul în care a fost gestionată criza minerilor: Niciun decident nu a fost acolo. Oamenii ăştia nu au ce să caute la conducere

Monica Pop este revoltată de modul în care au gestionat cei care ne conduc situaţia minerilor din Valea Jiului. Reamintim că minerii au protestat aproape o săptămână din cauza restanţelor salariale.

23 feb. 2021, 21:49
Monica Pop, revoltată de modul în care a fost gestionată criza minerilor: Niciun decident nu a fost acolo. Oamenii ăştia nu au ce să caute la conducere
Monica Pop, revoltată de modul în care a fost gestionată criza minerilor: Niciun decident nu a fost acolo

Monica Pop, revoltată de modul în care a fost gestionată criza minerilor. Medicul a fost impresionat de ortacii din Valea Jiului.

Monica Pop: De ce nu a venit unul dintre decidenţi să explice?

„E foarte impresionant ce se întâmplă şi ce s-a intamplat cu ei. Eu nu am crezut că o sa reziste atâtea zile. Mi se pare ingrozitor, ei sunt cu adevarat eroi. M-au impresionat foarte tare.

Oamenii şi-au cerut drepturile.

De ce nu a venit unul dintre decidenţi să explice?  de ce nu vin să explice? explicaţiile lor sunt foarte subtiri. cum e posibil să ajungă nişte oameni în această situaţie. Ei nu sunt oameni, nu mai au niciun fel de omenie, nu-i impresionează situaţia asta?

Nu am vazut un decident sa se duca acolo si sa vorbeasca cu ei. Am înţeles că ei nu au inimă şi că nu-i interesează, dar acesti decidenti nu au familii care să le spun ‘ce faceti cu oamenii ăştia’? Oamenii astia nu au ce sa caute la conducere dacă ei se poarta asa. Azi  se comportă cu minerii, mâine se comportă cu toată lumea aşa. Nu e de tolerat o asemenea atitudine. Ei trebuiau să iasă şi să spună, să justifice atitudinea pe care o au”, a spus Monica Pop la România Tv.

Citeşte şi VIDEO Minerii din Lupeni au ieşit la suprafaţă după şase zile de protest în mină. Ministrul Energiei a anunţat că s-au găsit soluţii pentru situaţia din Valea Jiului

Minerii din Valea Jiului îşi vor primi salariile restante după proteste. Când vor primi banii

Minerii din Valea Jiului au primit marţi o veste bună din partea autorităţilor, după ce au protestat şase zile consecutiv pe motiv că nu au fost plătiţi. Prefectura Hunedoara a anunţat că ortacii îşi vor primi salariile restante.

„Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor primi mâine, 24 februarie 2021, salariile restante pentru luna ianuarie (chenzina a 2-a). Guvernul României, prin Ministerul Muncii şi cel al Energiei, a asigurat suma necesară plăţilor pentru cei 4010 angajaţi ai C.E.H. Suma totală plătită în această tranşă este de aproximativ 9 milioane lei.

Tot astăzi, trezoreria a efectuat transferul către băncile comerciale unde au conturile deschise angajaţii companiei, iar mâine, 24.02.2021, banii vor intra pe cardurile de salarii ale fiecărui beneficiar”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Citeşte şi Virgil Popescu, despre încercarea asocierii Dianei Șoșoacă și liderilor AUR cu protestele minerilor din Valea Jiului: ”Nu s-au adus acolo să rezvole probleme, ci să se folosească de această problemă”

Reamintim că minerii din Valea Jiului au protestat aproape o săptămână. Aproape 80 dintre ortaci s-au blocat în subteran, pentru a trage un semnal de alarmă. Oamenii erau revoltaţi din cauza restanţelor salariale şi a restanţelor la unele plăţi, precum tichetele de masă, transportul de la şi spre serviciu şi ajutorul de încălzire.

Protestul s-a încheiat luni seara, după ce sindicaliştii au discutat cu ministrul Energiei, Virgil Popescu şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, oficialii anunţând că au găsit soluţii pentru mineri.

Activitatea minelor din Valea Jiului a revenit la normal, după proteste de amploare ale ortacilor din cauza întârzierii salariilor. Primul tren cu cărbune urmează să fie livrat, marţi după-amiază, către Termocentrala Mintia, a anunţat directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane.