Monica Pop susţine că certificatul de vaccinare este inutil şi propune o altă soluţie: „Orice om care se vaccinează poate face boala. Mai normal ar fi cu test”

Medicul Monica Pop, unul dintre cei mai vocali critici ai vaccinului anti-COVID, a enumerat motivele pentru care consideră, că certificatul de vaccinare este nefolositor pentru persoanele vaccinate care doresc să meargă la un spectacol, sau să participe la un eveniment cu multe persoane.

07 mai 2021, 22:54
Monica Pop susţine că certificatul de vaccinare este inutil şi propune o altă soluţie: „Orice om care se vaccinează poate face boala. Mai normal ar fi cu test”

Monica Pop susţine că certificatul de vaccinare şi unele eventuale beneficii pe care le-ar avea beneficiarii sunt şi inutile şi discriminatorii, din moment ce persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi în continuare. Directorul Spitalului de Oftalmologie consideră că o metodă mult mai bună pentru a tria spectatorii unui spectacol, de exemplu, ar fi testarea la intrare, care ar trebui să fie gratuită pentru orice asigurat.

„Nu mi se pare normal absolut deloc ce se întâmplă. Să fie foarte clar. Orice om care se vaccinează, poate face boala. Ştie toată lumea asta, sau cine nu ştie, trebuie să afle: poate face boala. Deci, nu înţeleg la ce este folositor acest certificat de vaccinare, din moment ce personajul respectiv poate face boala şi o şi transmite. Şi atunci, la ce foloseşte acest certificat de vaccinare, că nu am înţeles. Într-o sală de exemplu, dacă intră o persoană care este vaccinată, dar care este bolnavă, poate să fie asimptomatic şi să aibă boala.

Ar fi fost mult mai normal, să se facă un test, numai că, oamenii nu au posibilitatea materială, pentru că, în ţara asta, ca în niciuna, testele să plătesc, ceea ce nu e normal. Ar trebui ca orice om asigurat din ţara asta, care plăteşte asigurări de sănătate, pensionari şi aşa mai departe, ar trebui să aibă dreptul la test gratuit, de câte ori au nevoie de acest test.

Monica Pop: „Eu cred că oamenii din ţara asta au şi dreptul la relaxare”

Este foarte scump testul. Mi se pare inadmisibil. Luăm cazul unui spectacol. Dacă o familie vrea să meargă la spectacol şi ar trebui să aibă test făcut, îşi pot permite să cumpere şi bilete şi să facă şi test? E posibil așa ceva? Actorii o să joace cu doi oameni în sală, dacă se întâmplă așa ceva. Eu cred că oamenii din țara asta au și dreptul la relaxare, după atâta vreme, după atâta stres, sperietură, atâta stare psihică proastă, pentru că asta este starea acestui popor în momentul actual.

Nici măcar acest lucru să nu fie liber pentru ei? Mască și distanțare nu ajunge? Și atunci când a fost voie, au fost spectacole, cu situația aceasta, cu mască și distanțare, s-a întâmplat ceva? S-a îmbolnăvit cineva de la teatru? A descoperit cineva un lucru de genul acesta? Nu! De ce nu ajunge distanțarea și masca, nu pot să înțeleg.

Repet. Vaccinarea face ca omul respectiv, dacă se îmbolăvește, dacă vine în contact cu un bolnav și ia boala, pentru că  de luat, o ia, sau o poate lua, sigur că da. E foarte clar că se poate îmbolnăvi după aia. Sigur că au făcut o formă mai ușoară, dar, săptămâna trecută, INSP-ul a anunțat că peste 25.000 de vaccinați au făcut boala. Eu spun că nu este necesar certificatul de vaccinare pentru a merge la un spectacol, sau pentru a intra într-o colectivitate, pentru că despre asta este vorba”,  a spus prof. dr. Monica Pop, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, vineri, în exclusivitate la Antena 3.

Citeşte şi: RELAXARE 1 iunie 2021. Carantina pe timp de noapte ar putea începe la ora 24.00. Lista măsurilor propuse


loading...
Partenerii noștri